Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren


Een nieuwe creatie eert het eerste polshorloge met de naam Seiko, ter ere van het 100-jarige jubileum van het merk.


Sinds het begin van Seiko in 1881 is het bedrijf blijven innoveren in lijn met de filosofie van oprichter Kintaro Hattori om ‘Always one step ahead of the rest’. In 1924 introduceerde het bedrijf het eerste polshorloge met de naam ‘Seiko’ op de wijzerplaat, wat het begin betekende van Seiko als merk. Volgend jaar, in 2024, is het 100 jaar geleden dat deze mijlpaal werd bereikt. De viering begint met een nieuwe creatie in de Presage-collectie, die een eerbetoon is aan de eerste ‘Seiko’ uit 1924.

Het originele MODEL uit 1924 was het eerste horloge dat door het bedrijf Seiko werd geïntroduceerd nadat de Seikosha fabriek vrijwel volledig was verwoest door de Grote Kanto-aardbeving in 1923.


Deze nieuwe creatie is in ieder detail een vintage-hommage aan het originele model uit 1924. De Seiko-belettering op de 12-uur positie neemt de drager mee terug in de tijd met het karakteristieke lettertype uit die designperiode. De Arabische cijfers zijn een eerbetoon aan het origineel, met zowel dikke als slanke lijnen om een dynamische typografie te creëren.

Zwevend boven de witte, geëmailleerde wijzerplaat geven de in retro-stijl blauw afgewerkte wijzers het vintage gevoel van het origineel weer.


Net als het origineel uit 1924 heeft dit nieuwe horloge een geëmailleerde wijzerplaat.  De ongekende diepte en schoonheid ervan zijn mogelijk dankzij het enorme vakmanschap van meester-ambachtsman Mitsuru Yokosawa en zijn collega's, die gespecialiseerd zijn in de productie van hoogwaardig emaille. Dankzij een speciale, traditionele techniek blijft de opvallende witte uitstraling van de emaille wijzerplaat decennialang behouden.

De Presage Kintaro Hattori Limited Edition wordt aangedreven door het nieuwe kaliber 6R5H, met een 24-uurs subdial op de 6-uur positie. De Arabische cijfers zijn een getrouwe weergave de 60 seconden subdial op het origineel.

 

De achterkant van de kast en de kroon dragen het handelsmerk ’S’ dat oprichter Kintaro Hattori in 1900 registreerde als symbool voor de Seikosha fabriek. Waarbij Seikosha stond voor ‘huis van precisie’. Ondanks de verwoesting van zijn bedrijf door de Grote Kanto-aardbeving in 1923, zette Kintaro door en slaagde hij erin om al in 1924 een nieuw polshorloge te lanceren. Net boven het handelsmerk staat de naam van de oprichter en zijn motto dat zo treffend zijn filosofie als horlogemaker weergaf: ‘Always one step ahead of the rest’. Het horloge heeft beweegbare bevestigingen en een dóórlopende leren band, wat gebruikelijk was in de tijd dat het originele model werd uitgebracht. De leren band is gemaakt om het comfort en de duurzaamheid te garanderen die anno nu vereist zijn.

Een speciale badge-speld met het oorspronkelijk handelsmerk ’S’ is toegevoegd aan de speciale box die bij het horloge hoort.


Het horloge is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko dealerswereldwijd in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren.

 

Seiko Brand 100th Anniversary

Seiko Presage Kintaro Hattori Limited Edition: SPB441

Kaliber 6R5H
Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
Gangreserve: 72 uur
Aantal jewels: 24

Specificaties

  • Stainless steel kast
  • Box-shaped saffierglas met antireflectie coating aan de binnenkant
  • Schroefdeksel
  • Diameter: 35,0 mm, Dikte: 12,3 mm
  • 50m WR
  • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
  • Leren band
  • Adviesverkoopprijs: € 2.000,-
  • Limited Edition van 1.000 stuks wereldwijd

 

Voor meer informatie:

Speciale webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/special/seikobrand100th/index

Seiko Presage webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/products/presage

N.B.:
De in dit bericht genoemde specificaties en prijzen gelden voor de datum van publicatie en kunnen worden aangepast.


WAAR TE KOOP?
U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Brand 100th Anniversary - Presage Kintaro Hattori Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in