Tokyo's beste cocktails als inspiratiebron voor twee nieuwe Presage designs

 

 

SRPC03J1

 Seiko presenteert twee nieuwe Presage designs waarvan Tokyo’s beste cocktails de inspiratiebron zijn! Voor beide modellen haalden de ontwerpers van Seiko Presage hun inspiratie uit een cocktail van Hisashi Kishi, eigenaar en Meester cocktailmaker van de vermaarde STAR BAR in Tokyo en oud-winnaar van de Bar Association World Championships.

 

Starlight cocktail, een mysterieuze mix met de helderheid van de nachthemel

SSA361J1

De diepblauwe kleur van de wijzerplaat in de Presage Starlight modellen verwijst naar de mysterieuze kleur van een kristalheldere nachthemel. De wijzerplaat komt schitterend leven, alsof er van het midden uit het licht van sterren straalt... net zoals de bubbels het licht in een cocktailglas tot leven brengen. In de woorden van Hisashi Kishi, 'Het geheim van een weergaloze Starlight cocktail zit 'm in de bubbels. Ik schud de cocktail mixer op een speciale manier - die ik mijn Infinity Shake noem - om kleine belletjes te creëren die als sterren in de nacht fonkelen in het 

glas.' Er zijn maar liefst zeven hoogglanzende afwerklaagjes aangebracht om een bijzonder, glanzende finishing te kunnen garanderen. Een minutieus en tijdrovend proces, dat extra diepte en een rijke uitstraling geeft aan de structuur en de patronen van de wijzerplaat. Waardoor deze Presage's onmiskenbaar de verleidelijke looks van de cocktails in een STAR BAR glas hebben.

 

Sakura Fubuki cocktail, de schoonheid van kersenbloesem in een lentebriesje

De liefde voor kersenbloesem is onlosmakelijk verbonden met Japan. En dan met name voor het moment vlak voordat de bloesem van de boom valt, als de bloesem volledig tot bloei is gekomen. Het ontwerp van de Presage Sakura Fubuki modellen is een hommage aan de verfijnde, delicate roze kleur van de bloesem op dat moment suprême. Net als Kishi's Sakura Fubuki cocktail: 'Ik houd van de smaken in deze prachtige cocktail. De scherpe toon van de gin gaat perfect samen met de rijke smaak van zoete Sake. De gemoute rijst drijft op de

SRPC03J1

mix, zoals de tere blaadjes van de kersenbloesem op een lentebriesje.' Beide nieuwe Presage ontwerpen zijn verkrijgbaar in twee versies. Een versie is uitgerust met het mechanische 4R35 3-wijzer kaliber. Terwijl de andere versie dankzij het 4R57 kaliber ook nog een centrale gangreserve wijzer heeft. Mooi detail: deze indicator heeft de vorm van het pootje van een cocktailglas. Beide mechanische uurwerken zijn automaten, maar kunnen ook met de hand worden opgewonden. Dat biedt de drager de sensatie om tijdens het opwinden de kracht en de kwaliteit van de uurwerken te voelen. Alle modellen hebben een doorzichtig achterdeksel, waarachter de prachtig afgewerkte kalibers zichtbaar zijn.

SSA361J1

Alle modellen zijn leverbaar in januari 2018.