Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

 

55 jaar Seiko 5 Sports gevierd met speciale creatie ter ere van Bruce Lee

 


De Seiko 5 Sports collectie werd voor het eerst geïntroduceerd in 1968 en bracht duurzame, betrouwbare en betaalbare mechanische horloges naar horlogeliefhebbers over de hele wereld. Ter ere van de 55e verjaardag van de collectie introduceert Seiko een Limited Edition als hommage aan filmacteur Bruce Lee, die tijdens zijn leven 5 Sports horloges droeg. Dit jubileummodel is een eerbetoon aan een man wiens nalatenschap met onverminderde invloed voortduurt door zijn aansprekende prestaties als vechtsporter, acteur en cultureel icoon.


Bruce Lee, geboren in San Francisco, was een filmacteur, martial artist, regisseur en leraar wiens carrière alle continenten overspande. Hij werd een superster met de grote filmhit The Big Boss (1971). Bruce overleed helaas op tragische wijze op 32-jarige leeftijd nadat hij Enter the Dragon (1973) opgenomen had.

Lee was een veelzijdig creatief man en een expert op het gebied van martiale vechtsporten. Hij richtte Jeet Kune Do op, wat vertaald kan worden als ‘Weg van de Onderscheppende Vuist’. Zelfs 50 jaar later blijft zijn intrigerende leven en werk fans van over de hele wereld aanspreken.


De door Bruce Lee getekende draak is afgebeeld op de wijzerplaat. De bezel geeft de spirit van Jeet Kune Do weer met een zin die zich het best laat vertalen als ‘Geen manier gebruiken als manier; geen beperking hebben als beperking’.


De zwarte leren band doet denken aan de kleding die bij kung fu wordt gedragen, waarbij het drakenontwerp is afgebeeld aan de binnenzijde. Het horloge wordt aangeboden met een extra nylon band, uitgevoerd in de kleur van het gele trainingspak dat Bruce Lee droeg.


Het horloge wordt aangedreven door kaliber 4R36 en is 100m WR. Het Hardlex glas en de stainless steel kast met zwarte harde coating dragen sterk bij aan de duurzaamheid van het horloge. Op het achterdeksel van het horloge staat het Jeet Kune Do kernsymbool, dat gebaseerd is op het yin-yang symbool. De achterkant van de kast is ook gemarkeerd met ‘Limited Edition’ en het individuele serienummer. Om het bijzondere karakter van deze 5 Sports creatie te benadrukken, wordt het horloge geleverd in een speciaal ontworpen box met Bruce Lee's handtekening.

Het horloge is vanaf oktober 2023 verkrijgbaar in de Seiko Boutiques en bij geselecteerde winkels wereldwijd in een gelimiteerde oplage van 15.000 exemplaren.

 

Seiko 5 Sports Bruce Lee Limited Edition: SRPK39

Kaliber 4R36
Tikgetal: 21.600 per uur (6 per seconde)
Gangreserve: 41 uur
Aantal jewels: 24

Specificaties

  • Stainless steel kast met zwarte hard coating
  • Leren band
  • Hardlex mineral glas
  • Doorzichtig schroefdeksel
  • Diameter: 42.5 mm, Dikte: 13.4 mm
  • Waterdichtheid: 100m WR
  • Magnetische resistentie: 4,800 A/m
  • Extra nylon band
  • Limited Edition van 15.000 stuks wereldwijd
  • Adviesverkoopprijs: € 520,-

 

Voor meer informatie:

www.seikowatches.com/nl-nl/products/5sports/special/brucelee_55th/index 

www.seikowatches.com/nl-nl/products/5sports

NB: De specificaties en prijsinformatie in dit persbericht gelden op de publicatiedatum en kunnen worden gewijzigd.

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de SRPK39K1 Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

 

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in