Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

KOJIMA PRODUCTIONS icoon Ludens inspiratiebron voor nieuwste Astron GPS Solar

      

SSH097

In 2012 bracht Seiko de technologie voor elektronische uurwerken naar een nieuw niveau met de Astron GPS Solar: een horloge dat in staat is om verbinding te maken met het GPS-netwerk en zich - met een druk op de knop - met atoomklokprecisie aan elke tijdzone * aan te passen. Dit alles uitsluitend op lichtenergie die het zelf opwekt. In 2021 werkt Seiko samen met gameontwikkelaar KOJIMA PRODUCTIONS om een Astron-horloge te creëren dat het Dual-Time 5X53 kaliber combineert met een op het iconische gamekarakter Ludens geïnspireerd ontwerp.

Astron GPS Solar en de gelauwerde Japanse spelontwikkelaar Hideo Kojima zijn natuurlijke partners. Net zoals Astron de grens van hoogtechnologische uurwerken heeft verlegd met een continue reeks van steeds geavanceerdere kalibers, zo heeft KOJIMA PRODUCTIONS in "DEATH STRANDING" een geheel nieuw spelgenre gecreëerd. Het won de "PC-game van het Jaar" bij de Golden Joystick Awards 2020, een van de meest prestigieuze prijzen in de gamesindustrie.

   

Over KOJIMA PRODUCTIONS

     

      

   

KOJIMA PRODUCTIONS is een creatieve studio in Tokio die onder de leiding staat van gamemaker Hideo Kojima. De studio heeft als slogan FROM SAPIENS TO LUDENS. De eerste game van de studio, “DEATH STRANDING”, werkt met wereldberoemde acteurs en is op 8 november 2019 uitgebracht voor PlayStation®. De pc-versie volgde op 14 juli 2020. De titel heeft wereldwijd gigantisch veel lof ontvangen en won sinds de release talloze awards.

Het ontwerp ademt in alle facetten de geest van Ludens
Het design van dit horloge bevat verschillende ontwerpelementen die zijn geïnspireerd op het pak van Ludens. Het patroon op de wijzerplaat weerspiegelt de verweven textuur van zijn koolstof gezichtsmasker. Goudkleurige accenten verwijzen naar de metalen delen van Ludens pak, net zoals het in elkaar grijpende ontwerp van de twee subdials dat doen. Het iconische studiologo is zowel op de 9-uur-positie als op de achterkant van de kast afgedrukt. Op de bezel zijn de UTC-codes afgebeeld in hetzelfde karakteristieke lettertype als het logo van KOJIMA PRODUCTIONS; en de FROM SAPIENS TO LUDENS-signatuur van de studio is discreet gegraveerd op de rand van de bezel bij de 6-uur-positie.

    

De in elkaar grijpende sub-wijzerplaten zijn geïnspireerd op de scharnieren van het pak van Ludens. De uitsparingen in de uren- en minutenwijzers verwijzen naar Ludens vlagspeer.

 

Het horloge maakt tot twee keer per dag verbinding met het GPS-netwerk om zijn precisie te behouden** en het past zich automatisch aan de zomertijd *** aan. Wanneer de drager van tijdzone verandert, drukt hij of zij simpelweg op een knop en gaan de wijzers naar de juiste lokale tijd. Dit gebeurt razendsnel dankzij een systeem dat de uur-, minuten- en secondewijzers onafhankelijk van elkaar beweegt. Kaliber 5X geeft de drager zelfs de mogelijkheid om de hoofdtijdweergave direct te wijzigen van thuis naar lokale tijd en vice versa.

Het horloge wordt aangeboden in een gelimiteerde oplage van 1.000  exemplaren en zal in juni 2021 verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Seiko Boutiques en retailers.

* Als er wijzigingen zijn in de regio / tijdzone / DST, kan handmatige selectie vereist zijn.
** Wanneer de wijzerplaat zonlicht waarneemt, maakt het horloge verbinding met het GPS-satellietnetwerk en past het zich automatisch aan de juiste tijd aan. Als het horloge geen licht kan zien, onthoudt het de tijd van de laatste succesvolle handmatige verbinding en probeert het op diezelfde tijd het GPS-signaal opnieuw te ontvangen.
*** Als de aanpassing van de tijdzone is gelukt, geeft het horloge de lokale DST weer. Dit is niet van toepassing als de tijdzone handmatig is geselecteerd.

       

De achterzijde van de kast is voorzien van het serienummer, variërend van 0001/1000 tot 1000/1000. Deze zeer speciale Limited Edition wordt geleverd in een stijlvol 5th Anniversary doosje, inclusief een persoonlijke boodschap van Hideo Kojima en de art director van KOJIMA PRODUCTIONS.

            

 

Seiko Astron GPS Solar KOJIMA PRODUCTIONS
Limited Edition

Kaliber 5X53
GPS gestuurde tijd- en tijdzone zone aanpassing
Dual-Time met AM/PM indicator
Perpetual calendar tot het jaar 2100
Automatische aanpassing naar zomertijd en wintertijd
High speed time zone adjustment
Time transfer functie
GPS Ontvangst indicator
Wereldtijden functie (39 tijdzones)
Power save functie
Accuraatheid: +/- 15 seconden per maand(zonder een GPS-signaal te ontvangen en bij temperaturen tussen 5 ° C en 35 ° C)

Specificaties
Titanium kast met super-hard black coating
Titanium grijskleurige bracelet
Eenvoudig verstelbare vouwsluiting met drukker
Dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
Diameter: 42.8 mm, Dikte: 14.7 mm
200m WR
Magnetische resistentie 4,800 A/m

Adviesverkoopprijs: € 3.400,-

Waar te koop?

Voor actuele voorraadinformatie over de Seiko Astron GPS Solar Limited Edition raden we u aan om direct contact op te nemen met een van onderstaande Seiko dealers:

Nederland   België en Luxemburg  
Seiko Boutique AMSTERDAM Bijouterie ADAM SPRL GENVAL
Juwelier Geerling BUSSUM Joseph Everaert BVBA MIDDELKERKE
Bouman Juwelen Culemborg B.V. CULEMBORG Jentgen S.A.R.L. SCHIFFLANGE
Juwelier Ton van Grinsven Den Bosch DEN BOSCH Jan Maes watches & jewellery SINT-NIKLAAS
Juwelier Van Leeuwen DORDRECHT Juwelier Vrancken WESTERLO
Juwelier Kremer Emmen EMMEN Juwelen Jan Maes Mechelen WILLEBROEK
Juwelier Van Dam ERMELO    
De GOUDspecialist V.O.F. GRONINGEN    
Vaessen Juwelier HEERLEN    
Knoef Juwelier HENGELO    
De Haas B.V HOOFDDORP    
Time Store LEIDSCHENDAM    
Strego Juwelier NIEUWEGEIN    
Juwelier 't Goudhuisje OOSTERHOUT    
Van de Ven Juweliers OSS    
Juwelier Bijland OUD-BEYERLAND    
Roemer juwelier ROOSENDAAL    
Juwelier K.C.H. Hes ROTTERDAM    
Brunott Juweliers ROTTERDAM    
Gassan Schiphol B.V. SCHIPHOL    
Juwelier Herman Geurts SOMEREN    
Juwelier Kremer Veendam VEENDAM    
Paul van Zeeland Juweliers CV VELP    
Reijersen van Buuren B.V. VIANEN    
C. Schilder-Vlugt VOLENDAM    
Juwelier Nobel B.V. WOERDEN