De Automaat Duiker 50th anniversary Limited Edition '1968'

 

 


Om de 50ste verjaardag van de legendarische ‘1968’ Duiker luister bij te zetten, introduceert Seiko Prospex een Professional Diver 50th Anniversary Limited Edition. Dit unieke horloge wordt in een oplage van 1968 exemplaren geleverd. In de diepgroene kleur van de wijzerplaat en de bezel zien we de reflectie van de eeuwenoude ceders die op het eiland Yakushima staan. Yakushima, het zuidelijkste punt van de Japanse archipel, behoort tot het Werelderfgoed vanwege de unieke bossen. Maar het is ook een schitterende locatie voor de duikgemeenschap. Het water is kristalhelder, de koraalriffen zijn oogverblindend mooi en het onderwaterleven is er zeer gevarieerd en overvloedig. Een mooiere inspiratiebron voor een duikershorloge is nauwelijks denkbaar. Het hoogwaardige 8L35 kaliber is speciaal ontwikkeld voor duikershorloges. Het is met de hand opgebouwd uit 192 met uiterste precisie gemaakte onderdelen. En afgesteld door de hooggekwalificeerde vakmensen van de Shizukuishi Watch Studio in Morioka (Noord-Japan).

De Seiko Automaat Duiker '50th Anniversary' Limited Edition - referentie SLA019J1 - prijs € 3.200,-

Duurzaamheid en kracht zijn de sleutelwoorden van deze Prospex Limited Edition. De bezel van zirconia is uitermate goed bestand tegen krassen en schokken; de stalen kast wordt beschermd door een super-hard coating; en het saffierglas is zowel aan de binnen-als buitenkant voorzien van een anti-reflectie laag. De 5, 10, 15 en 20 markeringen op de bezel zijn ingekleurd met een extra krachtig Lumibrite laagje om de afleesbaarheid, en dus de veiligheid van de duiker, te verhogen. Naast de stalen band wordt er bij het horloge standaard ook een extra sterke siliconenband meegeleverd.

Kaliber 8L35

- Automaat
- Tikgetal: 28.800 per uur (8 beats per seconde)
- Energiereserve: 50 uur
- 26 jewels

Specificaties

- Stainless steel kast en band met super-hard coating
- Saffierglas met anti-reflectie coating
- Bezel van zirconia keramiek
- Schoefkroon
- 300m WR verzadigingsduiken
- Magnetische resistentie: 4,800 A/m
- Diameter: 44,3 mm, Dikte: 15,4 mm
- Stainless steel bracelet met vouwsluiting, veiligheidsklepje en drukker en er wordt een extra siliconen band meegeleverd.
- Limited Edition: 1968 stuks wereldwijd.

Prijs € 3.200,-

WAAR TE KOOP?

Voor actuele voorraadinformatie over de Seiko Prospex SLA019J1 raden we u aan om direct contact op te nemen met een van onderstaande Seiko dealers:

 

Juwelier Plaats
Seiko Boutique AMSTERDAM
Juwelier Tensen ANTWERPEN
Punte ARNHEM
Diplomat BRUSSEL
Green Time BRUSSEL
Vaessen Juweliers HEERLEN
Time Labels B.V. KAMPEN
Brunott Juweliers ROTTERDAM
Paul Zonjee ZAANDAM