Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

    

Een op het poollandschap geïnspireerd Prospex duikhorloge ter viering van de 110e verjaardag van Seiko als horlogemaker.

   

  

De geschiedenis van Seiko begon in 1881 toen Kintaro Hattori in Ginza (wijk in Tokio) een winkel opende om uurwerken te repareren en te verkopen. In 1913 produceerde zijn bedrijf het eerste Japanse polshorloge. Waarna de kunst van het horlogemaken naar het huidige hoge niveau evolueerde.

In 2023 viert Seiko de 110e verjaardag van het eerste Seiko-polshorloge met een serie memorabele herdenkingshorloges. Waaronder een nieuw Prospex duikhorloge dat, zoals alle uurwerken in de Seiko Watchmaking 110th Anniversary serie, zijn inspiratie put uit Seiko's rijke historie op het gebied van technologie en design.

   

De zilverwitte kleur van de wijzerplaat creëert in combinatie met de subtiel gestreepte textuur een unieke diepte.

  

De ingenieus gestructureerde wijzerplaat van deze nieuwe Prospex-creatie is een schitterende visie op de kracht van de poolgletsjers die de landschappen en zeegezichten van de Noordpool en Antarctica vormgeven. Omgevingen waar Seiko's reputatie op het gebied van betrouwbare en duurzame horloges werd gesmeed in de jaren zestig en zeventig, toen avonturiers en onderzoekers ze droegen op expedities naar de Noord- en Zuidpool.

De kast van het horloge is gebaseerd op het Seiko 6105-8000 duikershorloge uit 1968, waarvan het karakteristieke gebogen silhouet en de kroon op vier uur de inspiratie vormden voor de ontwerpen van de talloze iconische duikershorloges die daarna volgden.

   

Het originele horloge uit 1968, dat de basis vormt voor een nieuw Prospex-icoon.

   

Het horloge wordt gepresenteerd met een uit vijf rijen opgebouwde stalen band, met veiligheidssluiting en verlengstuk. Daarbij wordt er een extra band meegeleverd, waarvan het polyester materiaal geheel is gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

De alternatieve band is uitgevoerd in een traditionele Japanse vlechttechniek die Seichu heet. Zijn kracht en grote weerstand tegen de invloeden van zon en zee voldoen aan de hoge normen van Seiko's duikhorloges. Dankzij het unieke vlechtpatroon heeft de band de flexibiliteit en luchtdoorlatendheid die ook bij gebruik onder water zorgen voor comfort om de pols.

   

De kleur van de extra band is een ode aan de bijzondere schoonheid van gletsjerijs.

  

Het beproefde 6R35 kaliber, een automaat met een tikgetal van 21.600, biedt een gangreserve van 70 uur. De stainless steel kast en band hebben een super-hard coating. De anti-reflectie coating aan de binnenkant van het saffierglas zorgt voor een uitstekende leesbaarheid vanuit elke kijkhoek. Alle twaalf indexen en wijzers zijn royaal afgewerkt met Lumibrite voor maximale leesbaarheid in het donker.

De nieuwe creatie zal vanaf januari 2023 wereldwijd verkrijgbaar zijn bij Seiko Boutiques en geselecteerde winkels in een beperkte oplage van 5.000 stuks.

Dit horloge wordt onderdeel van de Save the Ocean-serie, een collectie waarmee Seiko uitdrukking geeft aan de Prospex-missie om de wereldzeeën te behouden voor toekomstige generaties. Seiko Prospex geeft financiële en andere steun aan gekozen goede doelen voor de zee. Klik hier voor meer informatie over de projecten die door Seiko Prospex worden gesteund:

https://www.seikowatches.com/globalen/products/prospex/special/110th_savetheocean/index

  

 

Seiko Watchmaking 110th Anniversary Seiko Prospex Save the Ocean Limited Edition: SPB333

 • Kaliber 6R35
 • Tikgetal: 21,600 trillingen per uur (6 beats per seconde)
 • Gangreserve: 70 uur
 • Jewels: 24

Specificaties

 • Stainless steel kast and bracelet met super-hard coating
 • Gebogen saffierglas met anti-reflectiecoating aan de binnenzijde
 • Lumibrite op wijzers en indexen
 • Schroefdeksel en schroefkroon
 • Diameter: 41.0mm, Dikte: 12.3mm
 • 200m WR Diver's
 • Extra polyester horlogeband
 • Vouwsluiting met veiligheidsklepje en drukker
 • Magnetische resistentie: 4,800 A/m
 • Adviesverkoopprijs: €1.350,- 
 • Limited Edition van 5,000 stuks wereldwijd

    

 

WAAR TE KOOP?

U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Prospex Limited Edition te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een van de getoonde Seiko dealers.

 

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in