Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

     

Geïnspireerd door Seiko's rijke verleden introduceert Prospex een nieuwe visie op de mechanische Speedtimer chronograaf

     

Dit nieuwe ontwerp heeft het karakter van een illustere Speedtimer uit 1972.

In 2021 werd in de Prospex collectie een nieuwe Speedtimer serie geïntroduceerd, die was bedoeld als ode aan Seiko's rijke verleden op het gebied van sporttijdmeting. Vandaag lanceert Prospex met deze nieuwe Speedtimer creatie een nieuw ontwerp voor mechanische chronografen.

 

In het design van het nieuwe model herkennen we de onmiskenbare  ontwerpelementen van de in 1972 geïntroduceerde Speedtimer chronograaf. Het vloeiende ontwerp van de kast, de uit meerdere rijen opgebouwde band, de uitstekend afleesbare wijzerplaat en de chronograaf-secondewijzer met een oranje punt, zijn allemaal designdetails die zijn overgenomen van de creatie uit 1972. De nieuwe kast en band zijn geproduceerd met behulp van Seiko's nieuwste horlogetechnologieën, waarbij kast en wijzerplaat zijn afgewerkt met verschillende polijsttechnieken om een klassieke en verfijnde uitstraling te creëren. De band is opgebouwd uit fijne, beweeglijke schakels die het gewicht van de kast volledig ondersteunen en voor optimaal draagcomfort zorgen.

Het kaliber 8R48 heeft drie subdials plus een datumvenster tussen de vier en vijf uur positie.

Het nieuwe horloge wordt aangedreven door kaliber 8R48, dat met de hand is geassembleerd door de bekwaamste horlogemakers van Seiko. De ‘Vertical Clutch’ en het ‘Column Wheel’ van dit chronograaf-uurwerk zorgen voor de hoge precisie en betrouwbaarheid die kenmerkend zijn voorde 8R uurwerkserie. Het kaliber 8R48 is gebouwd met oog voor de vereiste robuustheid en voor efficiënt onderhoudsgemak. Het echappement is licht en sterk dankzij het gebruik van MEMS technologie, hetgeen de stabiliteit en precisie van het uurwerk ten goede komt. De drukknoppen zijn opnieuw ontworpen en voorzien van kortere stelen om de hoge operationaliteit waar de Speedtimer bekend om staat nog verder aan te scherpen.

De extra lange secondewijzer van de chronograaf is licht naar naar de wijzerplaat toe gebogen - zodat de punt van de wijzer zo dicht mogelijk bij de markeringen van de wijzerplaat komt - en reikt tot aan de tachymeterschaal aan de rand van de wijzerplaat. De minuten- en uurwijzers en de indexen zijn royaal afgewerkt met Lumibrite, zodat de tijd zelfs bij weinig licht kan worden afgelezen.

Een Limited Edition ter ere van de 100ste verjaardag van het merk Seiko.

 

Sinds het begin van Seiko in 1881 is het bedrijf blijven innoveren. Dit is geheel in lijn met de filosofie van oprichter Kintaro Hattori om ‘Always one step ahead of the rest’. In 1924 introduceerde het bedrijf het eerste polshorloge met ‘Seiko’ op de wijzerplaat, wat het begin betekende van Seiko als horlogemerk. In 2024 is het 100 jaar geleden dat deze grote stap werd gezet.

 

Het Limited Edition model dat de 100ste verjaardag van deze mijlpaal herdenkt, heeft dezelfde kwaliteiten en specificaties als de nieuw ontworpen mechanische Speedtimer chronograaf. Maar is voorzien van een blauwgrijze wijzerplaat met zilverwitte subdials. Het horloge wordt geleverd met een stalen band. Maar desgewenst kan de band worden gewisseld met de meegeleverde zwarte leren band, waarvan de stiksels zijn ontworpen om de duurzaamheid te vergroten.

De nieuwe Speedtimer modellen hebben een speciaal ontworpen achterdeksel dat een slanker ontwerp mogelijk maakte.

Beide horloges zijn vanaf december 2023 verkrijgbaar in de Seiko Boutiques en geselecteerde Seiko dealers wereldwijd.

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph: SRQ047
Seiko Brand 100th Anniversary Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph Limited Edition: SRQ049


SRQ047


SRQ049


Kaliber 8R48, Automaat Chronograaf
Uitgerust met ‘Column Wheel’ en ‘Vertical Clutch’ systemen
Tikgetal: 28.800 per uur (8 per seconde)
Gangreserve: 45 uur
Jewels: 34
Chronograaf met 30-minuten display op 9 uur en 12-uur display op 6 uur

Specificaties

  • Stainless steel kast en band met super-hard coating
  • Dual-curved saffierglas met antireflectie afwerking aan binnenzijde
  • Schroefdeksel
  • 100m WR
  • Magnetische resistentie: 4.800 A/m
  • Diameter: 42,0 mm, Dikte: 14,6 mm
  • Drievoudige sluiting met drukknopontgrendeling
  • Inclusief extra leren band (SRQ049)
  • Adviesverkoopprijzen: € 2.700,- (SRQ047), € 2.900,- (SRQ049)
  • Limited Edition van 1.000 exemplaren wereldwijd (SRQ049)

 

Voor meer informatie:

Speciale webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/products/prospex/special/speedtimer/index

Seiko Prospex webpagina:
www.seikowatches.com/nl-nl/products/prospex

N.B.:
De in dit bericht genoemde specificaties en prijzen gelden voor de datum van publicatie en kunnen worden aangepast.

 

WAAR TE KOOP?
U kunt via de onderstaande zoekfunctie bekijken waar de Seiko Brand 100th Anniversary Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph Limited Edition: SRQ049 te koop is. Voor actuele voorraadinformatie raden we u aan om contact op te nemen met een va nee getoonde Seiko dealers.

Zoek uw Seiko dealer. Vul een postcode of plaats in