SEIKO

NIEUWS

Het nieuwe Astron Big-Date kaliber 8X42: De standaard voor precisie geherdefinieerd


Eeuwenlang was het ultieme doel bij het creëren van horloges het verhogen van de precisie en het gebruikersgemak. Toch gebeurde het maar hoogst zelden dat er op die terreinen dramatische stappen vooruit worden gezet. Met Astron GPS Solar heeft Seiko een volledig nieuwe standaard voor precisie gecreëerd. Internationale reizigers kunnen wereldwijd beschikken over ultieme precisie en optimaal gebruikersgemak.

Na Chronograaf, Dual-Time, World-Time introduceert Seiko de Astron GPS Solar Big-Date. Het nieuwe 8X42 kaliber is het vierde kaliber in de Astron collectie en voegt een onmiskenbare touch of elegance toe aan het Astron-design dat hiermee een meer dress uiterlijk heeft gekregen. 

Net als alle Astron GPS Solar kalibers kan het 8X42 kaliber zich waar ook ter wereld aan de lokale tijd aanpassen, met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door met licht opgewekte energie. Door de toevoeging van Big-Date - in combinatie met Dual-Time op de 6-uurs positie - en nieuwe, slankere wijzers past dit nieuwe Astron-design zowel bij de zakelijke wereldreiziger als bij een stijlvolle man van de wereld tijdens een avond uit.

1. Coating voor langdurige luxe uitstraling. 2. Zaratsu polishing. 3. Saffierglas met een super-clear coating.

1. Coating voor langdurige luxe uitstraling

Alle Astron 8X42 modellen bieden een opmerkelijk hoog anti-kras niveau door keramiek bezels, saffierglas en superharde coatings. De nieuwe, harde coating wordt aangebracht op de horlogekast en -band om de Astron horloges optimaal tegen krassen beschermen. Waardoor de hoogwaardige en luxe uitstraling van ieder Astron Big-Date horloge voor een lange tijd gewaarborgd is.

2. Zaratsu polishing 

Slank, verfijnd en optimaal draagcomfort Een Astron GPS Solar is qua ontwerp verfijnd en slank. Het is een perfect afgewerkt horloge, gemaakt volgens de hoogst mogelijke standaard. In staal of titanium, het profiel van het horloge is precies voldoende gebogen om de kast optimaal en comfortabel op de pols te laten rusten. Seiko Astron horloges worden met de hand gepolijst met Seiko’s unieke Zaratsu techniek.

3. Saffierglas met een super-clear coating

De Seiko Astron horloges zijn voorzien van saffierglas dat bewerkt is met een speciale coating om onder iedere kijkhoek en in alle lichtomstandigheden perfect zichtbaar te zijn. Waarbij 99% van alle reflecties wordt geëlimineerd

(links) SSE149J1 - (rechts) SSE147J1

Astron GPS Solar combineert geweldige prestaties met een stijlvolle uitstraling. Een van de geheimen van Astron GPS Solar is het energiemanagement. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid energie om via een GPS-module contact te maken met satellieten die op 20.000 km boven het aardoppervlak staan. Seiko ontwikkelde een GPS-module die extreem weinig energie verbruikt: slechts 20% van de hoeveelheid energie die gewone GPS-modules nodig hebben. Waardoor een Astron GPS Solar optimaal kan functioneren op de door het licht afgegeven energie. Een ander Astron-geheim is de speciaal ontworpen ontvangstantenne in de vorm van een ring. Deze unieke antenne ligt pal onder de van keramiek gemaakte ring om de wijzerplaat. Deze bijzondere combinatie zorgt voor optimale signaalontvangst. En het geeft de Astron zijn herkenbare en aantrekkelijk ogende signatuur.

Om het gebruik van een Astron GPS Solar zo prettig mogelijk te maken, vond Seiko een functie uit die het horloge volledig automatisch 1 keer per dag gelijkzet met het GPS tijdsignaal. Een onzichtbare sensor analyseert de hoeveelheid licht. Zodra de sensor 5 seconden lang helder daglicht waarneemt, wordt er contact gelegd met satellieten om het tijdsignaal te kunnen ontvangen. Als het horloge geen goede lichtomstandigheden detecteert, dan herinnert het zich nog wel de laatste keer dat de lichtomstandigheden goed waren. Het probeert dan automatisch op dát tijdstip contact te maken. Dit intelligente sensorsysteem werkt altijd, ongeacht of het horloge bedekt is door kleding of wanneer het bewolkt is. Een Astron GPS Solar biedt een accuratesse van een seconde afwijking per 100.000 jaar en de drager is overal ter wereld verzekerd van de juiste tijd.

Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk af te lezen 

De wijzerplaat van een Astron GPS Solar oogt strak en is perfect afleesbaar. Alle functie-indicatoren zijn in een kleine sub-dial geplaatst: het aantal 'zichtbare' satellieten wordt getoond; de vliegtuigmodus, daylight saving time status en de beschikbare gangreserve. Omdat alle essentiële informatie via hetzelfde sub-dial wordt weergegeven met slechts één kleine wijzer, kunnen aanvullende functies als datum en Dual-Time ook stijlvol worden weergegeven.

Intuïtieve bediening en ultiem gebruiksgemak

Het verbinden met het GPS netwerk en het aanpassen aan een nieuwe tijdzone is simpelweg te regelen met één simpele druk op de knop. De rest doet jouw Astron GPS Solar helemaal zelf. Via een overzichtelijke sub-dial wordt de drager in real-time geïnformeerd over de status van het horloge en zelfs over het aantal satellieten waarmee de GPS-module is verbonden. Ook de overige functies - zoals bijvoorbeeld handmatige tijdzone selectie - van de Astron GPS Solar laten zich intuïtief en zeer gemakkelijk elektronisch bedienen via de kroon van het horloge. Waar ter wereld je reizen je ook zullen brengen. Astron kan zich aan iedere tijdzone ter wereld aanpassen en je de exacte lokale tijd laten zien.