Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

       

KING SEIKO. Een klassieker uit 1965 komt opnieuw tot leven bij de 140ste verjaardag van Seiko.

                

 

Tussen 1960 en 1970 beleefde Seiko als maker van mechanische horloges één van de creatiefste periodes in de geschiedenis. Van de eerste Grand Seiko in 1960 tot de automaatchronograaf in 1969, het maakte de jaren zestig tot een decennium waarin qua techniek en design het fundament werd gelegd voor het toekomstige succes in de arena voor prestigieuze horloges. Naast Grand Seiko was er nóg een opmerkelijke horlogelijn waarmee Seiko aantoonde in staat te zijn om buitengewoon accurate, prestigieuze mechanische horloges te creëren. Deze opvallende Seiko serie werd King Seiko genoemd. Een toepasselijke naam, want naast de enorme precisie bood King Seiko een krachtig en toch elegant ontwerp dat de zeer hoge kwaliteit van het horloge onmiskenbaar benadrukte. In 2021 is het 140 jaar geleden dat Seiko werd opgericht. Deze mijlpaal wordt luister bijgezet met de her-creatie van de tweede King Seiko series, de King Seiko KSK.

 

Het kenmerkende profiel van de King Seiko KSK

                                           

Vier jaar na de introductie werd de tweede King Seiko serie gecreëerd: King Seiko KSK, voorzien van een 25 jewels kaliber met handopwinding. De in 1965 gelanceerde King Seiko KSK was het vertrekpunt voor een nieuwe visie op horlogedesign. In tegenstelling tot de zachte rondingen van de eerste King Seiko serie, was de kast van de KSK opvallend scherp en hoekig, wat zorgde voor een eigentijdse uitstraling. De platte vlakken en hoekige facetten vingen het licht op vanuit elke hoek en gaven het horloge een opvallende glans. 

 

 

 

De King Seiko KSK uit 1965 met zijn kenmerkende, hoekige profiel.

De hoge WR en de krachtig tikkende secondewijzer maakten dit luxe horloge opvallend praktisch in het gebruik. Hetgeen samen met het ontwerp ervoor zorgde dat de KSK een veelgevraagd horloge werd bij het snelgroeiende aantal horlogeliefhebbers in Japan. Deze nieuwe King Seiko KSK her-creatie is in ieder detail een ode aan het model uit 1965. De combinatie van platte wijzerplaat met gefacetteerde indexmarkeringen en de scherp gesneden wijzers brengen de verfijnde elegantie van het origineel opnieuw tot leven. De scherpe, gedurfd gesneden lugs vormen een schitterende combinatie van grote platte vlakken en vlijmscherpe hoeken. Ze zijn Zaratsu gepolijst voor een vervormingsvrije, hoogglanzende spiegelafwerking.

 

De gefacetteerde index zorgt voor een uitstekende afleesbaarheid.

De gefacetteerde index zorgt voor een uitstekende afleesbaarheid.

De achterkant van de kast draagt hetzelfde embleem als het origineel.

De achterkant van de kast draagt hetzelfde embleem als het origineel.

 

Net als bij de eerste KSK heeft de index op twaalf uur een heldere sprankeling dankzij de minutieus aangebrachte facetten. De achterkant van de kast draagt de naam King Seiko en hetzelfde schildontwerp als het origineel; ook de gesp is een nauwkeurige reproductie van het origineel uit 1965. De kroon draagt de naam Seiko plus het 'W'-teken dat de waterbestendigheid van de KSK aangeeft.

     

De gefacetteerde index zorgt voor een uitstekende afleesbaarheid.

      

Aangedreven door Seiko's slanke automaatkaliber 6L35

Hoewel deze her-creatie het originele design uit 1965 in vrijwel alle aspecten eer aandoet, is deze King Seiko KSK compleet nieuw qua technologie, functionaliteit en vorm. Zelfs met een automaatkaliber en de toevoeging van een datumvenster heeft dit nieuwe modern het kenmerkende slanke profiel weten te behouden: dankzij het slanke 6L35 kaliber is het slechts 0,5 mm dikker dan het origineel. Het 8-beat kaliber heeft 26 jewels en biedt een gangreserve van 45 uur. De kast is met 38,1 mm ook een fractie breder dan het oorspronkelijke model. De King Seiko KSK is afgewerkt met opstaand saffierglas dat aan de binnenkant is afgewerkt met een anti-reflectie coating. De drager heeft vanuit ieder perspectief een perfect zicht op de wijzerplaat. De duurzaamheid van de kast is verbeterd door het gebruik van een super-harde coating die het horloge beschermt tegen krassen.

De King Seiko KSK zal - bij Seiko Boutiques en geselecteerde dealers - vanaf januari 2021 leverbaar zijn in een gelimiteerde oplage van 3.000 exemplaren.

             

Seiko 140th Anniversary Limited Edition
Her-creatie van King Seiko KSK

 

SJE083 - Kaliber 6L35

 • Tikgetal: 28.800 trillingen per uur (8 beats per seconde)
 • Gangreserve: 45 uur
 • Aantal jewels: 26

Specificaties

 • Stainless steel kast met super-harde coating
 • Saffierglas met anti-reflectie coating
 • Geschroefd achterdeksel
 • Diameter: 38.1mm, kastdikte: 11.4mm
 • 50m WR
 • Magnetische resistentie: 4,800 A/m
 • Krokodillen lederen band
 • RRP: € 3.400
 • Limited edition van 3.000 stuks