Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

 

 

Nieuwe titanium series Astron GPS Solar
met geavanceerdste kaliber ooit

 

Vanaf 2012 heeft Seiko Astron de wereld laten kennismaken met GPS Solar technologie. En sindsdien speelt de Astron collectie een toonaangevende rol. Vandaag de dag herbergt de Astron GPS Solar collectie een scala aan stijlen, ontwerpen en kalibers die stuk voor stuk atoomklokprecisie en een uitzonderlijk gebruiksgemak bieden. Door contact te maken met het GPS-netwerk is ieder Astron horloge in staat om met slechts .en druk op de knop* de juiste lokale tijdzone te vinden. En omdat het horloge volledig draait op de energie van licht, hoeft de batterij nooit vervangen te worden.
*Bij aanpassingen in de regio / tijdzone / DST kan handmatige selectie nodig zijn. 

In 2019 introduceerde Seiko een nieuw Astron GPS Solar design dat een eerbetoon was aan de 50 jaar daarvoor gelanceerde Seiko Astron: ‘s wereld eerste Quartz polshorloge. De nieuwe Astron onderscheidde zich - net als het origineel - door de gebogen lijnen van de kast, de brede ‘lugs’ en de smalle bezel. Vanwege die bijzondere, slanke vormgeving moest Seiko een volledig nieuw GPS Solar uurwerk ontwikkelen: 5X53 Dual-Time, het geavanceerdste en slankste GPS Solar kaliber ooit. Dit jaar wordt de 5X53 collectie uitgebreid door een serie van vier horloges met titanium kasten en banden. Het eerste model heeft een exquisiet groene wijzerplaat en wordt als limited edition van 2.000 exemplaren vanaf juni 2020 in Seiko Boutiques en bij geselecteerde dealers wereldwijd aangeboden. De andere drie modellen van de nieuwe 5X53 series zullen de Astron collectie een maand later permanent gaan verrijken.

 

 

Dankzij de lichtheid, de robuustheid en krasbestendigheid van titanium biedt de 200m WR kast een ongelofelijk draagcomfort. Hetgeen deze nieuwe series geschikt maakt voor vrijwel iedere vorm van lifestyle, onder welke omstandigheden dan ook. Wanneer een aanpassing van de tijd is vereist, dan voldoet een simpele druk op de knop. Waarna de wijzers sneller dan ooit op exact de juiste lokale tijd worden gezet, met inbegrip van Daylight Saving Time*. Dit is mogelijk omdat een uniek systeem de wijzers onafhankelijk van elkaar kan laten bewegen. De drager van deze bijzondere horloges kan de ‘main time’ ook razendsnel en moeiteloos laten switchen tussen lokale tijd en de tijd thuis. De horloges zoeken - om hun ongekende precisie** waar ook ter wereld te waarborgen - twee keer per etmaal contact met het GPS-netwerk. Dus zowel in termen van design als functionaliteit is deze nieuwe titanium series het summum op het gebied van draagcomfort en horlogeplezier... dag en nacht, thuis en op reis, op het werk en op het strand.

*Als de tijdzone aanpassing is gelukt zal het horloge - waar het ook actief is - de lokale Daylight Saving Time weergeven. (Dit is niet van toepassing als de tijdzone handmatig is geselecteerd.) 
**Als de wijzerplaat zonlicht detecteert zal het horloge verbinding maken met het GPS-netwerk en automatisch op de juiste tijd worden gezet. Als het horloge geen licht kan zien, herinnert het zich de laatste succesvolle handmatige verbinding en zal het trachten op specifieke moment het GPS-signaal te ontvangen.

De creatie met de zwarte kast herbergt een mat afgewerkte wijzerplaat met een uniek patroon dat het horloge een bijzondere, sportieve look&feel geeft. De brede, zwarte uurmarkeringen bevatten genoeg LumiBrite om zelfs in het donker een uitstekende afleesbaarheid te waarborgen. Het model met de groene wijzerplaat is afgewerkt met een groene keramiek bezel. De gouden accenten voegen een extra elegantie toe aan het overwegend sportieve karakter van het horloge. Het wordt aangeboden in een limited edition van 2.000 exemplaren.

De groeven op de drukknop garanderen een probleemloze bediening.

De groeven op de drukknop garanderen een probleemloze bediening.

Een eenvoudig af te stellen sluiting maakt subtiele maatveranderingen mogelijk zonder dat een schakel hoeft te worden toegevoegd of verwijderd.

Een eenvoudig af te stellen sluiting maakt subtiele maatveranderingen mogelijk zonder dat een schakel hoeft te worden toegevoegd of verwijderd.

 

 

SSH063

SSH063

SSH067

SSH067

SSH069

SSH069

SSH071

SSH071

 

Seiko Astron GPS Solar 5X53 Dual-Time Sport Titanium

Kaliber 5X53
GPS gestuurde tijd- en tijdzone zone aanpassing
Dual-Time met AM/PM indicator
Perpetual calendar tot het jaar 2100
Automatische aanpassing naar zomertijd en wintertijd
High speed time zone adjustment
Time transfer functie
GPS Ontvangst indicator
Wereldtijden functie (39 tijdzones)
Power save functie
Accuraatheid: +/- 15 seconden per maand
(zonder een GPS-signaal te ontvangen en bij temperaturen tussen 5 °C en 35 °C)

Specificaties
Titanium kast en bracelet met super-hard coating (SSH063, 067, 071)
Titanium kast en bracelet met super-hard black coating (SSH069)
Verstelbare vouwsluiting met fijnafstelling
Bezel van keramiek (SSH071)
Dual-curved saffierglas met super-clear coating
200m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Diameter: 42.8mm
Dikte: 14.7mm (SSH063, 067, 069), 14.9mm (SSH071)
Limited Edition van 2.000 stuks wereldwijd (SSH071)
Adviesverkoopprijzen: €2,600 (SSH063, 067), €2,800 (SSH069, 071)