Prospex 1978 Commerative Limited Edition

 

De her-creatie van ‘s werelds eerste quartz verzadigingsduikershorloge

Seiko’s en ‘s werelds eerste professionele duikershorloge met een quartz uurwerk krijgt na 40 jaar een opvolger die het duikershorloge uit 1978 in alle facetten eer bewijst. Het horloge is naar het origineel uit 1978 vormgegeven, maar is als het ware heruitgevonden door de toepassing van de laatste technische specificaties en nieuwste materialen. De kastconstructie en het ontwerp van de wijzerplaat zijn getrouw aan het origineel, net als de unieke uurmarkeringen en de kroon. Maar de water resistance is opgeschroefd naar 1.000m WR.

 

 

Het origineel uit 1978

Om het uurwerk optimaal te beschermen tegen schokken, is aan de buitenkant van de kast gebruikt gemaakt van zirconia keramiek, een materiaal dat zeven keer harder is dan staal. Dit horloge herbergt alle innovaties die Seiko in de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft ontwikkeld, inclusief de dubbel gelaagde constructie met één binnenkast, de L-vormige pakking die heliumbestendig is en de vermaarde ‘accordeon-band’. Deze extreem sterke siliconenband zit uitermate comfortabel en kan zowel direct op de pols als om de mouw van het wetsuit worden gedragen.

 

De 1978 Quartz Saturation Diver’s Re-creation Limited Edition

Kaliber 7C46

· Accuratesse: +/- 15 seconde per maand (tussen 5°c  en 35°c)

Specificaties

· Titanium binnenkast met goudkleurige coating
· Zirkonia keramieke buitenbehuizing 
· Saffierglas 
· Schoefkroon
· 1000m WR duiker
· Magnetische resistentie: 4,800 A/m
· Diameter: 49 mm, Dikte: 15,3 mm
· Siliconen band

Limited Edition: 1978 stuks wereldwijd

WAAR TE KOOP?

Voor actuele voorraadinformatie over de Seiko Prospex S23626J1 raden we u aan om direct contact op te nemen met een van onderstaande Seiko dealers:

 

Juwelier Plaats
Seiko Boutique AMSTERDAM
Diplomat BRUSSEL
Jentgen S.A.R.L. LUXEMBURG
Brunott Juweliers ROTTERDAM
Paul Zonjee ZAANDAM