SEIKO

NIEUWS

Seiko Cocktail Time!

In 2010 lanceerde Seiko speciaal voor de Japanse markt een op de glamour van de cocktailbar geïnspireerd mechanisch horloge. Het horloge trok onmiddellijk de aandacht van internationale horlogeblogs, -forums en -websites. In de tijd die volgde werd het zogenoemde ‘Cocktail Time’ horloge een geliefd object voor Seiko-liefhebbers wereldwijd. Op Baselworld 2017 introduceert Seiko een serie volledig mechanische horloges, gebaseerd op dit bijzondere ‘Cocktail Time’ horloge. Door dit te doen willen we een blije buiging richting alle Seiko-enthousiastelingen maken en dankbaar het cocktailglas op hen heffen. En zoals we in Japan zeggen: ‘Kampai!’

SRPB41J1 € 420

Presage bundelt een aantal van Seiko’s belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van mechanische horloges; waaronder de Magic Lever, de unieke en uitermate duurzame in de veren gebruikte Spron legeringen, en het Diashock systeem. De basis onder elk Presage horloge wordt gevormd door de waardevolle erfenis van meer dan een eeuw horlogemakerervaring. Geïllustreerd door het bijzondere feit dat letterlijk elk onderdeel van een Presage horloge in eigen huis wordt vervaardigd! Presage staat niet voor niets voor ‘Fine mechanical watchmaking, from Japan’.

De Seiko Presage SSA343J1 € 540

De Presage Cocktail Collectie bestaat uit 6 modellen, waarbij elk model is geïnspireerd op een andere cocktail en ook een eigen ‘kleurencocktail’ biedt.

De Seiko Presage SRPB46J1 € 540

Twee kalibers

Er is gekozen voor 2 verschillende kalibers; 4R35 biedt de slankheid en eenvoud van een 3-wijzers indeling; 4R57 voegt daar een centrale gangreserve indicator aan toe.

De Seiko Presage horloges SRPB43J1 met kaliber 4R35 en SSA343J1 met kaliber 4R57

Sublieme details

Alle creaties hebben de subtiele designaccenten die het origineel uit 2010 zo gevierd maakten. De sunray wijzerplaten tonen een prachtig verdiept reliëf, waarbij de glinsterende schoonheid nog extra wordt verdiept door 7 hoogglans laagjes die perfect te zien is dankzij de helderheid van het gebogen glas.

De Seiko Presage horloges SRPB43J1 met kaliber 4R35 en SSA343J1 met kaliber 4R57

Seiko Presage SSA346J1 € 650

De Seiko Presage SSA345J1 € 540

De Seiko Presage SRPB43J1 € 410

De wijzers zijn op uitermate verfijnde wijze gebogen, waardoor deze smaakvolle Presage horloges een nóg slanker profiel konden krijgen. De onmiskenbare kracht van Seiko’s mechanisch uurwerk is voelbaar bij het draaien van de uniek vormgegeven kroon.

De Seiko Presage SRPB46J1