Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

 

 

Seiko Lukia. Ginza glamour en Japanse verfijning.

Al snel nadat Japan halverwege de 19e eeuw haar deuren opende voor de rest van de wereld, werd het Ginza district in het centrum van Tokyo de vitrine van Japan. Het eindstation van de eerste Japanse spoorlijn lag op de grens van Ginza en het gebied ontpopte zich in hoog tempo tot een centrum van retailers die alles verkochten wat nieuw en modieus was. De hoofdkantoren van de belangrijkste mediabedrijven volgden, met in hun voetspoor een scala aan cafés en bars waar kunstenaars en schrijvers elkaar ontmoetten.Anno nu is Ginza nog steeds the place to be met een enorme aantrekkingskracht voor de liefhebbers van glamour en spannende ervaringen. In veel aspecten is het Japans venster op de wereld. Ginza was in 1881 ook de geboorteplek van Seiko. De Seiko-klok bovenop het Wako winkelcentrum, waar Seiko voor lange tijd haar hoofdkantoor had, is nog altijd een markant herkenningspunt in Ginza.


Seiko Lukia. De stijlvolle belichaming van de Ginza spirit.

De nieuwe Seiko Lukia collectie is een stijlvolle ode aan de aantrekkingskracht, levendigheid en verfijnde klasse van het Ginza anno nu. Lukia is een horlogecollectie van Seiko voor vrouwen die sinds 1995 de polsen siert van Japanse vrouwen met een ontwikkelde smaak. Met deze nieuwe collectie zet Seiko Lukia vanaf juli 2020 nu ook voet in de horlogewereld buiten Azië.

De nieuwe Lukia collectie omvat zes creaties, elk met een adembenemend mooie wijzerplaat met een basis van parelmoer waarover een traditionele Japanse kleur met bloemenmotief is gelegd en 8 diamanten als uurmarkeringen. Iedere wijzerplaat is dubbelzijdig gekleurd, waardoor de intensiteit van de kleur op harmonieuze wijze samensmelt met de verfijnde textuur van de parelmoer wijzerplaat. De kast voelt zacht en delicaat aan op de pols dankzij de perfect afgeronde randen.

Vijf van de zes nieuwe modellen zullen vanaf juli 2020 beschikbaar zijn. Waarna er in september een heel bijzondere Limited Edition volgt. Alle creaties zullen verkrijgbaar zijn via geselecteerde Seiko Boutiques.

Altijd optimaal stijlvol in beweging.

De nieuwe Lukia series wordt aangedreven door Seiko's nieuwste automaatkaliber 6R35, met een gangreserve van 70 uur. Het uurwerk is zichtbaar door het saffierglas van het achterdeksel, terwijl het met 21.600 tikken per uur de tijd registreert. Elk horloge heeft een Water Resistance van 100m en biedt een blijvend prachtige kijk op de tijd door het krasvaste saffierglas. De Lukia collectie is gemaakt om iedere dag van te genieten, onder alle omstandigheden.

SPB133

Lukia Gofun. Een van Japans beroemdste Kabuki theaters resideert in Ginza. Dit horloge met zijn mysterieus-mooie witte teint, op basis van vermalen schelpen, is een wonderschoon eerbetoon aan de Kabuki-kunst.

SPB135

Lukia Kurenai. De kleur van ingetogen zelfvertrouwen.

SPB137

Lukia Ruri. De kleur van de avondhemel.

SPB138

Lukia Ao-shiro-tsurubami. De kleur van Ginza's geplaveide straten.

SPB140

Lukia Sakura. De kleur van kersenbloesem. Een blijvende hommage aan vluchtige schoonheid.

De 2020 Limited Edition.

SPB141
Lukia Tsukishiro. De kleur van de wit-blauwe lucht in de schemering.


Een heel speciale Limited Edition, gemaakt in een oplage van slechts 250 exemplaren om de entree van Lukia op het wereldpodium te vieren. De kleur van de wijzerplaat is Tuskishiro, die bijzondere mengeling van wit en blauw in de avondschemering vlak voordat de maan opkomt. De schittering van de sterren wordt aangekondigd door 55 diamanten op de bezel. De unieke en onderscheidende uitstraling van de band ontstaat door een speciale, tweetraps bleekproces: nadat eerst het leer wit is gebleekt, wordt het groevenpatroon in een lichtblauwe teint gebleekt.

Kaliber 6R35
Tikgetal: 21.600 per uur (6 beats per seconde)
Energiereserve: 70 uur
Jewels: 24

Specificaties
Stainless steel kast (SPB133, 135, 137, 141)
Tweekleurige stainless steel kast (SPB138)
Roségoudkleurige stainless steel kast (SPB140)
Parelmoer wijzerplaat met 8 diamanten
Kast met 55 diamanten (SPB141)
Gebogen saffierglas met anti-reflectie coating
Doorzichtige schroefdeksel
Diameter: 34.8mm (SPB133, 135, 137, 138, 140) 35.2mm (SPB141)
Dikte: 11.4mm
100m WR
Magnetische resistentie: 4,800 A/m
Verwisselbare krokodillen lederen band met vouwsluiting met drukker
Adviesverkoopprijzen:  
€ 1.400 (SPB133, 135, 137) € 1.450 (SPB138) € 1.500 (SPB140) € 2.500 (SPB141) 
Limited Edition: 250 stuks wereldwijd (SPB141)