Seiko Prospex gekozen tot Sporthorloge van het Jaar bij de Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2018

 

 

De winnende inzending, Seiko Prospex 1968 Diver’s Re-creation. SLA025

De Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) is de meest begeerde prijs in de horlogewereld. De jaarlijkse ceremonie wordt gezien als het uitreiken van de Oscars van de horlogewereld. Dit jaar vond de ceremonie op 9 november plaats in het Théatre du Léman in Genève. De jury  - bestaande uit 29 horloge- en lifestyle-experts - koos in de categorie sporthorloges uit een short list van 6 modellen de Seiko Prospex 1968 Diver’s Re-creation als beste sporthorloge van 2018.

De prestigieuze award werd in ontvangst genomen door Atsushi Kaneko, directeur van Seiko Watch Corporation.

Seiko Watch Corporation is buitengewoon vereerd met de prijs van GPHG Sporthorloge van het Jaar 2018. Het is de vierde keer dat Seiko deze eer ten deel viel, waarbij het de tweede keer is dat een mechanisch met een GPHG-award wordt bekroond. En het is de eerste keer dat een duikershorloge van Seiko de Oscar van de horlogewereld kreeg.

Shinji Hattori, voorzitter en CEO van Seiko Watch Corporation, kon helaas niet in Genève aanwezig zijn. Hij dankte de jury van op afstand: “Ik ben de GPHG en de jury zeer erkentelijk voor het toekennen van een Grand Prix d’Horlogerie aan Seiko. We zijn buitengewoon trots op onze lange traditie in het maken van duikershorloges en hi-beat kalibers. En het is een eervolle ervaring wanneer onze prestaties worden erkend op het prestigieuste podium in onze branche.”

 

De felbegeerde trofee.

 

De Prospex 1968 Diver’s Re-creation

Seiko creëerde haar eerste duikershorloge in 1965. En is sindsdien verantwoordelijk voor talloze baanbrekende innovaties in het meest veeleisende horlogespecialisme. Seiko is sinds 1965 een ware pionier geweest op het gebied van duikershorloges.

In 1968 introduceerde Seiko zijn eerste hi-beat duikershorloge met 300 meter water resistance. Dit horloge wordt nog steeds gezien als één van de belangrijkste pijlers onder het inmiddels enorme portfolio van Seiko. Het had een high precision 10-beat automatenkaliber, een uit één stuk opgebouwde kast, een schroefkroon, en een in één richting draaiende bezel.

De bekroonde Prospex 1968 Diver’s Re-creation is een eerbetoon aan Seiko’s baanbrekende duikershorloge uit 1968. Het is uitgerust met het state-of-the-art 8L55 kaliber, dat speciaal werd ontworpen voor de veeleisende onderwaterwereld. Het wordt met de hand gebouwd door de vakmensen van de Shizukuishi Watch Studio in het noorden van Japan.

 

Voor gedetailleerde informatie over het winnende horloge:
https://www.seikowatches.com/global-en/news/20180322_6

Alle details over de GPHG awards zijn beschikbaar op:
http://www.gphg.org/horlogerie/en