Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren

 

 

Seiko Prospex LX Line Diver’s | Diver’s Watch Prize Grand Prix d’Horlogerie de Genève

 

 

De winnende inzending: Seiko Prospex LX Line Diver's, modelnummer SNR029

 

Op 7 november jongstleden werden de prestigieuze Awards van de Grand Prix d'Horlogerie de Genève 2019 uitgereikt. De ceremonie vond plaats in het Théatre du Léman in Genève, in aanwezigheid van honderden internationale horloge-connaisseurs. De GPHG-Awards waren verdeeld over 14 specifieke categorieën. Uit een short list van zes horloges in de Diver's categorie, koos de 30-koppige jury van horloge- en lifestyle-experts de Seiko Prospex LX Line Diver's tot het beste duikershorloge van het jaar 2019.

De Seiko Prospex LX Line Diver's

Sinds de lancering van het eerste duikershorloge in 1965 heeft Seiko talloze Diver's ontworpen die hooglijk werden gewaardeerd door sportieve mannen en vrouwen... van professionele duikers tot ontdekkingsreizigers. Eén van die creaties was de 1968 Seiko Professional Divers Watch, waarvan de her-creatie in 2018 met de GPHG Sports Watch Prize werd bekroond.

Dit jaar werd het 1968 Seiko Professional Divers design vertaald in het prachtige Prospex LX Line Diver's horloge. De naam van de lijn, LX, verwijst naar het Latijnse woord voor 'licht' (lux). Het is een subtiele hommage aan de wijze waarop het licht wordt gereflecteerd door de brede, platte oppervlakken van de kast. Het ontwerp van deze Prospex is trouw gebleven aan het oorspronkelijke 1968-design, waarbij het eigentijdse karakter van het horloge wordt benadrukt door de toepassing van Seiko's vooruitstrevende 5R Spring Drive kaliber. Een hoogwaardig uurwerk dat de secondewijzer glijdend als een eeuwige golf boven de wijzerplaat laat bewegen, en dat een precisie biedt van 1 seconde per dag. Naast precisie biedt deze bijzondere Diver een enorme schok- en temperatuurbestendigheid.

 

The GPHG Award werd in ontvangst genomen door Akio Naito, Directeur en Senior Executive Vice President van Seiko Watch Corporation.

 

Voor details van het winnende horloge: https://www.seikowatches.com/global-en/news/20190321-5
Voor de complete uitslag van de GPHG Awards: http://www.gphg.org/horlogerie/en

 

Waar te koop:

De Seiko Prospex LX collectie is verkrijgbaar bij geselecteerde Seiko dealers in de Benelux.

Seiko Boutique  Amsterdam
Van Hell Juweliers  Amersfoort
TenSen Juweliers  Antwerpen
Vaessen Juwelier  Heerlen
Brunott Juweliers  Rotterdam
Juwelier Schilder-Vlugt  Volendam