Zoek op referentienummer: 

December 2016

Prospex Radio Sync Solar World-Time Chronograaf

Optimale precisie en betrouwbaarheid.

Boven alles moeten piloten kunnen vertrouwen op de precisie en betrouwbaarheid van het horloge dat ze mee de lucht in nemen. De nieuwe Prospex Radio Sync Solar World-Time Chronograaf staat borg voor een precisie van 1 seconde afwijking per 100.000 jaar.

Daarnaast kan het, waar ook op aarde, op zee of in de lucht, rekenen op de betrouwbaarheid van een Solar aangedreven kaliber dat nooit een nieuwe batterij nodig heeft. Met Prospex Radio Sync Solar World-Time Chronograaf tilt Seiko de nieuwe standaard voor pilot watches naar het allerhoogste niveau.

Een nieuw Radio Wave kaliber

De twee nieuwe modellen in deze collectie draaien op een nieuw, aanzienlijk krachtiger Radio Wave kaliber. Een kaliber dat in staat is om tijdsignalen te ontvangen vanuit een veel breder geografisch gebied dan ooit tevoren. Zodat het in Europa, China, de VS en Japan een sterk verbeterde dekking kan garanderen. Als de omstandigheden het toelaten, wordt de tijd tot drie keer per dag automatisch gesynchroniseerd met de atoomklokken in Japan, VS, China en Duitsland.

Uiteraard is synchroniseren ook handmatig mogelijk. Eén simpele druk op de knop volstaat.

Náást Radio Wave technologie bieden deze nieuwste Prospex-creaties de kenmerkende hoogwaardige Prospex specificaties. Het 8B92 kaliber is uitgerust met World-Time en Chronograaf functies. Dit kaliber geeft feilloos 25 tijdzones weer. En de roterende rekenliniaal op de bezel maakt het gemakkelijk onderweg berekenen en converteren van essentiële vluchtgegevens mogelijk: afstand, brandstofvoorraad, gewicht en snelheid.

Bij het design van het horloge is rekening gehouden met de professionele behoeften van piloten. De grip op de bezel is dan ook voortreffelijk. Veiligheid is een belangrijk issue in de luchtvaart. Ook daar is rekening mee gehouden bij het ontwerp van de Prospex Radio Sync Solar World-Time Chronograaf. De raakvlakken van de knoppen aan de 3-uurs (bediening stopwatch) en 9-uurs kant (World-Time en radio sync functies) zijn voelbaar verschillend. Zodat de kansen op het indrukken van de verkeerde knop worden geminimaliseerd.

Onder alle omstandigheden is de afleesbaarheid van het horloge optimaal. Wijzers en index zijn afgewerkt met Lumibrite; en het hardlex glas is afgewerkt met een effectieve anti-reflectie coating.


Specificaties kaliber 8B92
 • Radio Sync Solar World-Time Chronograaf
 • In staat tijdsignalen te ontvangen vanuit Japan, Verenigde Staten, Duitsland en China
 • Uur-, minuten- en secondewijzers met datumaanduiding en 24-uurwijzer
 • World-Time functie (25 tijdzones)
 • Power Saving functie
 • Chronograaf meet tot maximaal 60 minuten in stappen van 1/5 seconden, tussentijdmeting mogelijk
 • Automatische kalender tot 2099
 • Accuratesse: +/- 15 seconden per maand (zonder een tijdsignaal te ontvangen en bij een temperatuur tussen 5°C en 35°C

Specificaties Radio Sync Solar World-Time Chronografen
 • Stainless steel kast en bracelet (SSG001P1)
 • Stainless steel kast en kalfslederen band (SSG005P1)
 • Schroefkroon
 • 100m WR
 • Diameter: 47,8mm, Dikte: 14,5mm
 • Vouwsluiting met veiligheidsklepje en drukker (SSG001P1)

Prospex: het verleggen van je grenzen Prospex was al decennia lang een fenomeen in Japan, maar werd amper 2 jaar geleden op de wereldmarkt gelanceerd. En nu reeds heeft Prospex een excellente wereldwijde reputatie opgebouwd als toonaangevende horlogelijn die van onschatbare waarde is bij grensverleggende uitdagingen op het land, ter zee en in de lucht.

Meer Prospex zien, klik hier.Share