Zoek op referentienummer: 

Maart 2017

Mijn Astron is DJ-proof

Het ontstaan van DJ Dannic

“Ik ben gewoon Daan. Daan Romers. Een jongen uit Breda die op jonge leeftijd onder de naam DJ Daan begon te draaien in café Bruxelles. Een bruine kroeg waar ik allerlei muziek aan elkaar draaide. Van Jan Smit tot aan Michael Jackson… Op zekere dag opende de eigenaar van Bruxelles een soort van club: een restaurant waar om 10 uur de tafels en stoelen aan de kant gingen en dan werd er clubmuziek gedraaid. Daar ben ik ook gaan draaien. Zo kwam ik steeds meer in aanraking met housemuziek. Dat vond ik zó gaaf, dat ik eigen muziek ben gaan maken onder de naam Funkadelic. Dat ging heel goed. Ik won een DJ-contest in Breda, waardoor ik voor 20.000 man op het Chassé-veld mocht draaien. [Lacht.] Was natuurlijk helemaal te gek. Mijn muziek werd op een gegeven moment ook uitgebracht. En dat werd zo serieus dat er interesse kwam vanuit Amerika. Klein dingetje, de naam Funkadelic werd daar gebruikt door een bekende oude funkband. Ik moest mijn naam aanpassen. Ik heet Daan, dus ik dacht aan Funkadanic. Maar toen heb ik het gewoon doormidden gehakt en 2 n’en erin gezet voor de symmetrie. Het leuke is, mijn zusje heet Nicky. Dus Daan en Nicky werd Dannic.” [Lacht smakelijk.]

Er zijn 2 ijkpunten waar je als DJ je nieuwe muziek draait

“Tomorrowland in België. Dat is het grootste festival ter wereld. Niet zozeer in capaciteit, maar wel qua exposure. Iedereen uit de DJ-wereld wil erbij zijn. Dat is in juli. En in maart heb je Ultra in Miami. Dat hangt samen met de Winter Music Conference in Miami. Het is een conferentie waar heel veel feesten plaatsvinden en Ultra is dan hét evenement. Tomorrowland en Ultra zijn de 2 ijkpunten. Dáár draai je als DJ je nieuwe muziek voor het eerst.”

De muziekstijl van DJ Dannic

“De Engelse benaming is Groovy… Groovy Big Room House. [Grinnikt.] Het is niet de house zoals je die uit de jaren 90 kent. Het is wat energieker en harder. Er moet wel een soort van swing in zitten. Dat is wat mijn muziek kenmerkt. Er wordt veel tang-tang-tang-tang rechttoe rechtaan house gemaakt. En bij mij is het toeng-ketoe-ketoeng-ketoe-ketoeng… Het is wat eleganter. De beats per minute zijn hetzelfde, maar het gaat om de swing. [Lacht.] Ik noem het ook wel vrouwvriendelijke house.”

Een DJ Dannic optreden

“Bij mij staan mijn intro en outro vast, omdat daar visuals aan gekoppeld zitten. Je moet natuurlijk wel ‘binnen komen’ en zinderend afsluiten. Wat er tussen opening en slot gebeurt, is echter totaal intuïtief. Er moet wel altijd 80% van mijn eigen muziek in zitten. Maar ik probeer wel altijd – dat heet dan mash ups – dingen te combineren met bekende vocalen. Zodat je die interactie houdt. Het publiek moet hier en daar een herkenningspuntje hebben. Dat maakt je een goede DJ. Kijk, iedereen kan andermans muziek draaien, dat is niet zo moeilijk. Ik kan ook een uur vullen met muziek van Tiësto, of van John Legend. Maar de mensen kopen een kaartje voor mij, omdat ze mijn muziek graag horen.”

Meer informatie over de SSE041J1 vind je hier

Een horloge-freak als vader

“Ja, ik ben heel erg een horlogeman. Dat zit in mijn genen. Want mijn vader Ernie Romers is een horloge-freak. Hij is ooit een soort startpagina voor horloges begonnen, een verzameling van allemaal linkjes naar alle bekende horlogemerken. www.watchuseek.com. Het is uitgegroeid tot één van de grootste horlogeplatforms op internet. Inmiddels heeft hij het verkocht. Maar dat wil niet zeggen dat zijn horlogegekte voorbij is. Hij heeft me ook getipt over dit horloge. [Laat zijn pols met de Astron Dual-Time zien.] Hij zei, dit is echt iets voor jou. Dit is een horloge dat zich automatisch aan de tijdzone aanpast. En je hoeft ‘m niet op te laden, of op te winden… ook dat gaat volledig automatisch. Dus hij stuurde via WhatsApp de link door. En ik vond het ook nog eens écht een mooi horloge. Het is mijn eerste horloge met een stalen band. Ik had altijd een leren band. Die versleet ik waar je bij stond, met het draaien en de luchtvochtigheid in de zalen waar ik optreed. Maar dit horloge is absoluut DJ-proof. Ik kan ‘m tegen iets aanstoten, en je ziet er niets op. Er waren al heel wat collega-DJ’s die zeiden, Wow, dat is handig! En mooi!”

Een eigen label

“Ruim een jaar geleden ben ik mijn eigen label gestart. Fonk Recordings. [www.fonk-recordings.nl/] Ik wil me met dit label wat meer op de groovy sound gaan richten. En ik wil er jong talent mee helpen. Wat ik doe is: ik luister naar de toegestuurde demo’s en als ik vind dat iets potentie heeft, dan help ik om de track af te maken. Want ik vind gewoon dat ik iets moet terugdoen.”

Moment Suprême

“De eerste keer dat ik main stage mocht draaien op Tomorrowland. 25 juli 2014. Ik had nooit verwacht dat ik op dat moment in mijn carrière daar zou staan. Het is het summum voor een DJ. Je staat op het hoofdpodium van hét festival. En je draait niet alleen voor de mensen die vóór je staan! Het wordt via YouTube live gestreamd. Dus de hele wereld kijkt mee. En het was wow! Ik voelde me in de zevende DJ-hemel. Maar toen mijn intro kwam, stond ik nog helemaal te shaken. [Lacht.] Na 2 platen heb ik dat van me afgegooid. En toen was het alleen nog maar genieten. Ik speelde redelijk vroeg in de middag, maar ik heb die nacht geen oog dicht gedaan omdat de adrenaline nog door mijn lijf gierde. Dat is ook het mooie van optreden. Het maakt niet uit hoe ik me vooraf voel. Zwak, ziek en misselijk? Zodra ik sta te draaien… voel ik me helemaal happy. Het is het mooiste wat er is.”


Share