Zoek op referentienummer: 

Maart 2017

De Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT Limited Edition

Vanaf de eerste modellen in 1960 is ieder Grand Seiko horloge gemaakt met een totale toewijding aan de pure essentie van het horlogemaken. Precisie, leesbaarheid, comfort en duurzaamheid zijn vanaf het begin de kernwaarden van Grand Seiko. Waarden die ook zijn vastgelegd in een bijzonder Grand Seiko Limited Edition horloge met het Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT kaliber: de SBGJ021G die een hommage is aan de fascinerende berg Iwate in Japan. Het horloge is te koop in de Seiko Boutique in Amsterdam.

De kast en de andere essentiële design-details zijn gelijk aan die van de veelgeroemde Grand Seiko SBGJ005, het horloge dat in 2014 werd bekroond met Petite Aiguille Award op de Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Maar deze unieke Limited Edition is echter voorzien van een speciale wijzerplaat en een uniek oscillerend gewicht. Dit als eerbetoon aan het bijzondere landschap van de geboortestreek van dit Grand Seiko model: het Iwate district in Noord-Japan.

Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT SBGJ005

De diep rood-bruine wijzerplaat als hommage aan het ochtendlicht op de berg Iwate.
 

De wijzerplaat is een verfijnde hommage van het ochtendlicht zoals het valt op de berg Iwate. Dit unieke patroon is exclusief ontworpen voor Grand Seiko. De wijzerplaat reflecteert als het ware het diepdonkerrood zoals het te zien is op heldere ochtend wanneer de zon ontwaakt boven de berg Iwake.

De fascinerende kleuren van een zonsondergang op de berg Iwate.
 

Achter het saffierglas achterdeksel glanst een speciaal ontworpen oscillerend gewicht van titanium en tungsten. Het titanium is behandeld met een speciaal anodisch oxidatie-proces. Dat zorgt voor een bijzondere en levendige gradatie van het blauw, paars, oranje en geel dat zo kenmerkend is voor het ochtendlicht dat op de berg Iwate valt.

Deze berg is zichtbaar door de ramen van de Shizuku-ishi Watch Studio in Morioka in het noorden van Japan, waar alle mechanische Grand Seiko horloges worden gemaakt.

Shizuku-ishi Watch Studio

Het titanium oscillerende gewicht zorgt ook voor een significante verbetering van de prestaties. De sterkte en hardheid weerstaan de storende vervorming wanneer het horloge wordt blootgesteld aan een zware schok. Titanium absorbeert schokken tien keer beter dan het veelgebruikte messing en reduceert de kans op schade aan het uurwerk aanzienlijk. De verhoogde weerstand tegen corrosie staat garant voor duurzaamheid en een tijdloze schoonheid.

Het design is een moderne herinterpretatie van het wereldwijd geprezen Grand Seiko 44GS uit 1967. Het horloge is gemaakt van hoogglanzend gepolijst staal; het biedt een perfecte afleesbaarheid en het voelt enorm comfortabel aan om de pols. Het is de ideale reisgezel voor de internationale reiziger dankzij de tweede tijd functie. Wanneer de urenwijzer op een andere tijdzone wordt gezet, behoudt het horloge zijn grote precisie. Terwijl de GMT-wijzer de tijd van het thuisland blijft weergeven.

Kaliber 9S86. De nieuwe klassieke series.
 

Grand Seiko heeft het Hi-beat 36000 GMT kaliber 9S86 ook in twee nieuwe klassieke designs toegepast. Deze twee buitengewone Grand Seiko creaties zijn voorzien van krokodil-lederen banden, een transparant achterdeksel en saffierglas met anti-reflectie coating.

Specificaties Hi-Beat 36000 GMT: SBGJ017/019/021G
 

- Kaliber 9S86
- Automaat, handopwinding ook mogelijk
- Tikgetal: 36,000 per uur (10 beats per seconde)
- Nauwkeurigheid: +5 tot -3 seconde per dag
- Energiereserve: 55 uur
- GMT wijzer
- Aantal jewels: 37

Specificaties: SBGJ017G, SBGJ019G
 

- Stainless Steel kast
- High definition dual-curved box-shaped saffierglas met anti-reflectie coating
- Schroefdeksel van saffierglas
- WR 100m
- Magnetisme: 4,800 A/m
- Diameter: 40.0mm, dikte van de kast: 14.0mm
- Krokodillen lederen horlogeband
- Prijs: € 7.800

Specificaties: SBGJ021G
 

- Stainless Steel kast
- High definition dual-curved saffierglas met anti-reflectie coating
- Schroefdeksel van saffierglas
- WR 100m
- Magnetisme: 4,800 A/m
- Diameter: 40.0mm, dikte van de kast: 14.0mm
- Limited edition: 500 stuks
- Prijs: € 6.900


Verkrijgbaar in de Seiko Boutique in Amsterdam.

Share