Zoek op referentienummer: 

April 2017

Grand Seiko Boutique Limited Edition SBGH051G

De Grand Seiko Boutique Limited Edition SBGH051G is de allereerste Grand Seiko Limited Edition die speciaal gecreëerd is voor de exclusieve Seiko Boutiques wereldwijd.

In Nederland is deze unieke Grand Seiko uitsluitend - in een zeer gelimiteerde oplage - verkrijgbaar in de Seiko Boutique Amsterdam, sinds 2008 gevestigd op de Heiligeweg, een zijstraat van de Kalverstraat.

Seiko Boutique Amsterdam

De Grand Seiko SBGH051G is voorzien van het 9S85 Hi-Beat kaliber.

Het 9S85 Hi-Beat kaliber herbergt de symboliek van de eerste Grand Seiko uit 1960; een tijdjuweel dat werd vervaardigd volgens dezelfde hoge standaard als de beste chronometers uit die tijd. Het 9S kaliber is een synoniem voor grote precisie en betrouwbaarheid.

Het maken van het Grand Seiko 9S Hi-Beat 36.000 kaliber is enorm gecompliceerd.
 

Een 10 beat mechanisch kaliber tikt tien keer per seconde, of 36.000 keer per uur (hetgeen de naam Hi-Beat 36.000 verklaart). Het ritme ligt substantieel hoger dan bij een gewoon mechanisch uurwerk dat doorgaans 6 tot 8 keer per seconde tikt, ofwel 21.600 tot 28.800 keer per uur.

Een hoger tikgetal maakt een horloge beter bestand tegen schokken, en is daardoor ook betrouwbaarder. Het maken van een Hi-Beat kaliber is echter enorm gecompliceerd. De grootste obstakels zijn de gangreserve en de duurzaamheid van het horloge.

Het 9S85 kaliber

Spron
 

Bij mechanische uurwerken is de balansveer de belangrijkste component voor het garanderen van accurate tijdwaarneming. Seiko beschikt over meer dan 50 jaar aan ervaring en know-how in het maken van legeringen voor veren. In 1964 werd een nieuwe legering ontwikkeld: Spron.

Spron

Spron is een kobalt-nikkel legering met superieure souplesse en geweldige veerkracht; en bovendien bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. Het in de balansveer toegepaste ‘Spron 610’ is veel beter bestand tegen schokken en magnetisme. Met als resultaat: een onder alle omstandigheden stabiele en betrouwbare tijdregistratie.

De versterkte hoofdveer in het 9S85 kaliber voldoet aan alle kracht – en elasticiteitseisen die een Hi-Beat kaliber stelt; en levert een gangreserve van 55 uur.

Een nieuw fabricageproces voor het ankerrad en het anker
 

Hi-Beat kalibers trekken een zware wissel op de sleutelcomponenten. Daarom creëerde Seiko het geavanceerde MEMS-fabricageproces (Micro Electro Mechanical System) voor het ankerrad en anker. Hierdoor is het mogelijk om de tanden van het ankerrad te maken die slechts 4 micrometer dun zijn! Bovendien zorgt de ingenieuze vorm ervoor dat de olie op zijn plaats blijft wat de duurzaamheid optimaliseert voor dit Hi-Beat kaliber.

Ankerrad

Grand Seiko’s certificatie- en inspectieproces
 

Om aan de strenge standaard kwaliteitseisen van Grand Seiko te voldoen, worden essentiële sleutelonderdelen stuk voor stuk gepolijst en met een accuratesse van 1/1000ste van een millimeter afgesteld door Grand Seiko’s meester horlogemakers.

De nauwkeurigheid van dit Grand Seiko Hi-Beat horloge is ongekend hoog.
 

De afwijking van de SBGH051G is statisch + 5 / - 3 seconden per dag en in dagelijks gebruik: +8 / -1 seconden per dag. De vastgelegde nauwkeurigheid is het resultaat van gecontroleerde metingen in de fabriek gedurende 17 dagen. Waarbij 6 verschillende posities en 3 temperatuurwisselingen worden toegepast, vóórdat het uurwerk in de kast wordt gemonteerd.

Symboliek in Grand Seiko
 

Grand Seiko staat voor: accuratesse, schoonheid en afleesbaarheid op het állerhoogste niveau. Het getal ‘9’ wordt om een bijzondere reden in het 9S85 kaliber gebruikt. Het Japanse ‘Kanji’ symbool betekent namelijk ‘ultiem’ en wordt uitgesproken als ‘kyu’; wat óók het getal negen betekent.

De karakteristieke Leeuw van Grand Seiko
 

Sinds 1960 siert de leeuw als het symbool van Grand Seiko ieder Grand Seiko achterdeksel. Waarom juist een leeuw? Omdat de Seiko-ontwerpers vastbesloten waren om de Koning onder de mechanische horloges te creëren. Ook het achterdeksel van de SBGH051G biedt op eervolle wijze plaats aan de karakteristieke Grand Seiko leeuw.

100% Made in Japan
 

Grand Seiko is het allerbeste wat Seiko als horlogemaker kan bieden. Alle onderdelen worden in eigen huis vervaardigd en Grand Seiko is een 100% manufactuur. De mechanische Grand Seiko horloges worden met de hand gemaakt in de hoogwaardige Shizuku-ishi Watch Studio in Morioka in het noorden van Japan.

Shizuku-ishi Watch Studio

De Grand Seiko Boutique Limited Edition SBGH051G is in een gelimiteerde oplage uitsluitend verkrijgbaar in de Seiko Boutique in Amsterdam.

Specificaties: SBGH051G
 

- Kaliber: 9S85 Hi-Beat Automaat
- Tikgetal: 36.000 (10 beats per seconde)
- Jewels: 37
- Energiereserve: 55 uur
- WR: 100m
- Magnetisme: 4800 A/m (60 gauss)
- Kastmaat: diameter 40.2mm dikte: 13.0mm
- Schroefkroon
- Doorzichtig achterdeksel (geschroefd)
- Prijs: € 5.800
- Geleverd in een speciale Limited Edition giftbox


Share