Zoek op referentienummer: 

Maart 2017

5 x HIGHLIGHTS VAN BASELWORLD 2017

Het indrukwekkende beursgebouw waar Baselword plaatsvindt.

5X SEIKO HIGHLIGHTS
 

De meest tot de verbeelding sprekende horlogebeurs vond halverwege maart plaats in Basel, Zwitserland. Baselworld 2017 is een prachtig podium om de nieuwe Seiko horloges wereldwijd te introduceren. De gepresenteerde horloges zullen komend najaar in Nederland verkrijgbaar zijn. We delen graag alvast een vijftal highlights…


1. De Astron GPS Solar Big Date 8X42
 

De Astron GPS Solar Big Date 8X42 – SSE149J1

Sinds de introductie van Seiko Astron in 2012 is het 8X42 kaliber, het vierde kaliber wat Seiko aan de Astron GPS Solar collectie toevoegt. Net als alle Astron GPS Solar kalibers kan het 8X42 kaliber zich waar ook ter wereld aan de lokale tijd aanpassen, met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door met licht opgewekte energie. Door de toevoeging van Big-Date - in combinatie met Dual-Time op de 6-uurs positie - en nieuwe, slankere wijzers past dit nieuwe Astron-design zowel bij de zakelijke wereldreiziger als bij een stijlvolle man van de wereld tijdens een avond uit.

Astron 8X42 Big Date - SSE147J1 € 1800,-

Astron GPS Solar – The World On Your Wrist

2. De Seiko Astron Novak Djokovic Limited Edition
 

De Seiko Astron Novak Djokovic Limited Edition SSE143J1 - € 2.150,-

De Astron Big-Date 8X42 collectie wordt gecompleteerd door een bijzondere Limited Edition, die is gemaakt als eerbetoon aan één van de grootste sportprestaties van de 21ste eeuw. Door het winnen van Roland Garros 2016 trad Seiko’s partner Novak Djokovic toe tot het zeer selecte gezelschap van tennissers dat zich Career Grand Slam-winnaar mag noemen door in hun carrière alle vier de Grand Slam toernooien te winnen. Waarbij Novak na zijn winst in Parijs ook het uitermate zeldzame fenomeen bewerkstelligde om regerend titelhouder van alle Grand Slam toernooien te zijn.

De Astron 8X42 presentatie op Baselworld

Het ontwerp van de Novak Djokovic Limited Edition 2017 is sportief, geavanceerd en mag worden gezien als een reflectie van Novak’s passie voor het tennis. De namen van de vier Grand Slam steden – Melbourne, Parijs, Londen en New York – staan in geel gemarkeerd in de bezel. Het gestreepte patroon van de wijzerplaat is een subtiele verwijzing naar de banen in het gras van Wimbledon. Rond de Dual-Time sub-dial vormen de bekende tennisscores een passende design-knipoog: Love, 15, 30 en 40. Het horlogedeksel draagt trots Novak’s handtekening en een individueel serienummer: variërend van 1 tot 5000.

3. De Seiko Presage Cocktail
 

De nieuwe Presage collectie is geïnspireerd op de glamour van de cocktailbar.

In 2010 lanceerde Seiko speciaal voor de Japanse markt een op de glamour van de cocktailbar geïnspireerd mechanisch horloge. Het horloge trok onmiddellijk de aandacht van internationale horlogeblogs, -forums en -websites. In de tijd die volgde werd het zogenoemde ‘Cocktail’ horloge een geliefd object voor Seiko-liefhebbers wereldwijd. Op Baselworld 2017 introduceert Seiko een serie volledig mechanische horloges, gebaseerd op dit bijzondere ‘Cocktail’ horloge. Door dit te doen willen we een blije buiging richting alle Seiko-enthousiastelingen maken en dankbaar het cocktailglas op hen heffen. En zoals we in Japan zeggen: ‘Kampai!’

De Seiko Presage SRPB43J1 - € 410,-

De Seiko Presage SRPB46J1 - € 540,-

De Seiko Presage Cocktail collectie

4. Prospex brengt Seiko’s eerste duikershorloge opnieuw tot leven
 

Seiko’s eerste duikershorloge uit 1965 is heruitgevonden in de Prospex 2017 collectie. Model SLA017.

Seiko’s eerste Diver uit 1965.

Trouw aan het origineel, technologisch volledig up-to-date. De Prospex her-creatie van de klassieker uit 1965 blijft trouw aan het originele ontwerp. Dit duikershorloge is echter volledig up-to-date qua technologie. Het hart van het horloge is het 8L35 kaliber, dat speciaal is ontworpen voor het intensieve gebruik door duikers. De zeer vakkundige horlogemakers van de Shizuku-ishi Watch Studio in Morioka (Noord-Japan) staan garant voor een uitermate accuraat en betrouwbaar uurwerk. Het overall design werd toevertrouwd aan Nobuhiro Kosugi, bekroond met de prestigieuze Medal with Yellow Ribbon en Contemporary Master Craftsman onderscheidingen. Kosugi bleef dicht bij het origineel. Wat heel goed zichtbaar is aan het 3D-reliëf van de uur-indexeringen, die ‘op’ de wijzerplaat liggen maar toch een integraal onderdeel van de wijzerplaat zijn; de lichtgevende punt in de bezel op 12 uur; het slanke profiel van de kast; en de smalle bezel.

De Seiko Prospex Limited Edition SLA017J1 - € 3.800,-

Deze nieuwe Prospex Diver biedt echter tegelijkertijd een sterk verbeterde functionaliteit: gebogen saffierglas, 200m WR en een speciale siliconenband voor optimaal draagcomfort, zowel op de pols als over een wetsuit. De duurzaamheid is mede verbeterd door de super-hard coating die het horloge beschermt tegen krasbeschadigingen. Dit handgemaakte en -afgestelde meesterwerk is vanaf juli 2017 beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 2000 exemplaren. De nieuwe kast draagt hetzelfde dolfijnenlogo als het origineel uit 1965.

De nieuwe kast draagt hetzelfde dolfijnenlogo als het origineel uit 1965.

5. Seiko Prospex: twee eigentijdse herinterpretaties
 

De Seiko Prospex Automaten SPB051J1 € 1100,- en SPB053J1 € 900,-

In aanvulling op de Prospex Diver Limited Edition introduceert Seiko nog 2 bijzondere duikershorloges als hommage aan Seiko’s eerste Diver uit 1965. Ook in deze eigentijdse uurwerken zien we de echo’s van het origineel uit 1965. Ze zijn uiteraard volledig up-to-date qua functionaliteit en voldoen volledig aan de extreem hoge eisen die Seiko hanteert bij het bouwen van duikershorloges. De wijzers zijn breder en afgewerkt met langdurig werkzaam Lumibrite. Zodat de horloges zelfs in donker water uitstekend afleesbaar zijn. De WR is verhoogd naar 200m, waarbij het gebogen saffierglas (afgewerkt met anti-reflectie coating) garant staat voor grote sterkte en hoge duurzaamheid. Het horloge rust perfect op de pols en de Zaratsu gepolijste lijn op zijkant van de kast verleent het ontwerp een eigentijdse uitstraling. Prospex biedt de keuze uit een volledig stalen versie en een model met ‘accordeon’ siliconenband.

De Seiko stand op Baselworld 2017

Meer zien? Kijk ook op: http://www.seikowatches.com/baselworld/2017/

Of klik hier voor de nieuwe Grand Seiko introducties: http://www.grand-seiko.com/collections/?rel=2017

Nieuwe releases: beschikbaar vanaf najaar 2017.


Share