Zoek op referentienummer: 

April 2017

Grand Seiko in 2017. De volgende grote stap voorwaarts.

Grand Seiko is altijd onderscheidend geweest qua design, karakter, presentatie en met onze kalibers. Om de unieke uitstraling verder te versterken en met het unieke merk een breder publiek te bereiken, zet Grand Seiko in 2017 de volgende grote stap voorwaarts…

De Grand Seiko stand op Baselworld 2017

Vanaf nu zal Grand Seiko als een volledig apart en onafhankelijk merk worden gepresenteerd.
 

Op alle tijdens Baselworld 2017 getoonde nieuwe modellen staat het GS-logo op de 12 uur positie. Iets wat vanaf nu op alle (ook bestaande) Grand Seiko creaties het geval zal zijn.

De nieuwe introductie op Baselworld omvat alles waar Grand Seiko voor staat. Grand Seiko brengt het ambacht horlogemaken naar het allerhoogste niveau. We introduceren de nieuwe lanceringen van Baselworld 2017 graag:

Een Grand Seiko Limited collectie. De her-creatie van een icoon uit 1960; in platina, goud en staal.
 

De eerste Grand Seiko uit 1960

Het merendeel van de eerste Grand Seiko modellen werden gemaakt met een 80 micron gouden kasten. Daarnaast was een klein aantal voorzien van een platina kast. Daarom worden deze her-creaties van dezelfde edele metalen gemaakt, maar daarbij komt er ook een stalen versie.

De Grand Seiko Limited Edition SBGW253 in stainless steel - € 7.200,-

De kast is vrijwel gelijk aan die van het origineel, maar de diameter is – in aansluiting op de hedendaagse smaak - vergroot naar 38mm. Het gebogen saffierglas is ook een getrouwe weergave van de oorspronkelijke vorm en geeft de Grand Seiko her-creaties hetzelfde fraaie profiel. Voor het platina model is – net als bij het origineel uit 1960 - gekozen voor een platina 999 behuizing en een 18k gouden urenindex. De basis van de wijzerplaat is ook van goud gemaakt, waardoor het Grand Seiko-logo bijzonder scherp en gedetailleerd kan worden weergegeven. De kast en de urenindex van de gouden versie zijn volledig gemaakt van 18k goud. Maar ook het stalen model is voorzien van een gouden accent, de in het achterdeksel gegraveerde Grand Seiko leeuw.

Alle drie de varianten bevatten het handopgewonden 9S64 kaliber. Waarbij het platina model zelfs nog op een hoger precisieniveau is afgesteld: -1 tot +5 seconden per dag. De volledige lijn wordt als Limited Edition aangeboden, compleet met speciaal ‘Inspection Certificate’.

De oplage van de Grand Seiko Limited Edition SBGW253 is 1960 stuks

Nieuw kastmateriaal en nieuw kaliber sieren de moderne herinterpretatie.
 

Een eigentijdse herinterpretatie. De Grand Seiko SBGR305 - € 8.800,-

De pioniersgeest van het oorspronkelijke Grand Seiko’s designteam krijgt perfect gestalte in deze moderne Limited Edition herinterpretatie. Het horloge is uitgerust met het nieuwe automatenkaliber 9S68, hetgeen een groter datumvenster mogelijk maakt.

De kast is vervaardigd van Brilliant Hard Titanium, een nieuw materiaal dat exclusief door Grand Seiko wordt gebruikt. Brilliant Hard Titanium is net zo licht als gewoon titanium, maar 2 keer zo hard als staal. Het maakt de krasgevoeligheid van het horloge aanzienlijk kleiner.

De Grand Seiko SBGR305 Limited Edition wordt gemaakt in een oplage van 968 stuks.

Het kastontwerp is een opmerkelijke fusie tussen de sfeer van 1960 en het hedendaagse Grand Seiko designkarakter. De wijzers zijn lang en de zijkanten zijn in Grand Seiko-stijl hoogglanzend gepolijst. De bandbevestiging is smal en de verzonken zijkanten geven de kast dezelfde slanke uitstraling als het origineel. Het materiaaloppervlak toont op veel plaatsen de unieke hoogglans die alleen met Zaratsu polishing aan het nieuwe titanium kon worden gegeven. Deze eigentijdse herinterpretatie onderscheidt zich op een essentieel onderdeel van het origineel: een transparant achterdeksel dat de zéér hoogwaardige afwerking van het 9S68 kaliber zichtbaar maakt.

De nieuwe Grand Seiko presentatie op Baselworld 2017

De Grand Seiko Black Ceramic collectie. Een perfect samenspel van titanium en keramiek.
 

De Grand Seiko Limited Edition SBGC219 met verhoogde nauwkeurigheid

Grand Seiko betrad in 2016 voor het eerst de sporthorlogesarena, met de presentatie van vier sportieve Limited Edition Spring Drive horloges. Grand Seiko introduceert in 2017 een nieuwe creatie waarin sportdesign op schitterende wijze wordt gecombineerd met een schitterende, nieuwe hybride constructie van titanium en keramiek. Deze nieuwe serie valt op door het krachtige wijzerplaatontwerp, waarin het Grand Seiko-logo op onderscheidende wijze onder de 11-uur positie is geplaatst.

De kastconstructie van de Grand Seiko Black Ceramic collectie

Een sporthorloge met blijvende schoonheid. De essentiële karakteristieken van Grand Seiko zijn precisie, afleesbaarheid, comfort en duurzaamheid. Eigenschappen die op prominente wijze worden uitgedragen door de Grand Seiko Black Ceramic collectie. Met een precisie van 1 seconde per dag zou de Spring Drive Chronograaf zo maar eens de meest accurate luxe chronograaf ter wereld kunnen zijn. Waarbij de heel bijzondere Limited Edition zelfs een precisie biedt van 10 seconden per maand!

De wijzerplaten zijn niet zonder reden uiterst goed afleesbaar: diamant-gesneden wijzers en urenindexering, verlengde GMT- en minuten wijzers, en Lumibrite op zowel de wijzers als de urenindexering.

De speciale bandconstructie met de hoger geplaatste zirkonium keramiek schakels

Het subtiel hoger plaatsen van de zirkonium keramieken (zirkonium keramiek is sterker dan ieder ander keramiek en is op de schaal van Vickers 7 keer harder dan staal) elementen boven het titanium maakt de band vrijwel ongevoelig voor krassen. Een opmerkelijke technische prestatie zijn de hoogglans schakels van keramiek; gezien de complexiteit van het polijsten van keramiek. De voor Grand Seiko karakteristieke strakke belijning is in ieder element van het horloge bewerkstelligd.

De viering van 10 jaar Spring Drive Chronograaf GMT. Een Limited Edition.
 

De Grand Seiko Springdrive Chronograaf GMT Limited Edition SBGC219 - € 19.800,-

De Grand Seiko Black Ceramic collectie bevat drie varianten, met als onmiskenbare blikvanger de Limited Edition (wereldwijd 500 exemplaren) waarmee de tiende verjaardag van het Spring Drive Chronograaf GMT kaliber wordt gevierd. Een horloge dat verschillend is in zowel functionaliteit als ontwerp. De bezel heeft een tachymeter en het 9R96 kaliber is speciaal afgesteld voor een verhoogde nauwkeurigheid. Het ‘Grand Seiko blauw’ wordt in deze Limited Edition voor het eerst gecombineerd met de kleur van rosé goud op de wijzers en urenindex.

De onder het doorzichtige schroefdeksel zichtbare rotor draagt trots een 18k rosé gouden Grand Seiko leeuw om de verhoogde precisie te illustreren. En ook de gesp is voorzien van het 18k rosé gouden Grand Seiko-logo.

De Grand Seiko Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver’s
 

De Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver’s Limited Edition. Model SBGH257.

Gedurende vele jaren was er onder sportduikers veel vraag naar Grand Seiko duikershorloges. Met ingang van vandaag wordt de hoge standaard van Grand Seiko voor het eerst toegepast in een waarlijk professioneel duikershorloge. Met een titanium kast, een exclusief 9S hi-beat kaliber en exceptionele anti-magnetisme waarden zoekt deze indrukwekkende Grand Seiko Diver niet alleen nieuwe grenzen op, maar worden de grenzen ook daadwerkelijk verlegt.

Een professionele Diver, gemaakt volgens de wetten van Grand Seiko.
 

Alle eigenschappen van het nieuwe Grand Seiko zijn aanwezig: het GS-logo op 12 uur; buitengewone precisie van -3 tot +5 seconden per dag; superbe afleesbaarheid; extreme duurzaamheid dankzij de keuze voor hoog intensiteit titanium voor kast en band en de sublieme belijning die uitsluitend met Zaratsu polishing kan worden gerealiseerd. Dit is onmiskenbaar een Grand Seiko, waarbij er tegelijkertijd geen concessies zijn gedaan om aan de hoge eisen van professionele duikers te voldoen.

De Grand Seiko SBGH257 Limited Edition wordt gemaakt in een oplage van 500 stuks € 12.300,-

De kast is ontworpen voor saturatieduiken en wordt optimaal beschermd tegen helium. Mogelijk gemaakt door innovatieve Seiko technologieën, waaronder de sterke kastconstructie met L-vormige pakking. De groeven op de rotatie-bezel zijn verlengd om meer grip te garanderen, zelfs bij het gebruik van dikke handschoenen. De band past zich door een verschuivend mechanisme automatisch aan drukverschillen aan, waardoor het horloge nooit te strak of te los kan komen te zitten. Zelfs de wijzerplaat is speciaal afgestemd op de speciale wetten die diep onder de waterspiegel gelden. De wijzerplaat is gemaakt van ijzer om het uurwerk te kunnen beschermen tegen de effecten van magnetisme en biedt een weerstand tegen magnetisme van 16.000 A/m.

Het Grand Seiko duikhorloge en alle componenten zijn gebouwd voor langdurig gebruik; de kast, kroon en ook de stift zijn ontworpen om zo veilig mogelijk te functioneren. De bezel werkt met een vierdelige constructie voor gemakkelijke demontage en her-montage.

De Grand Seiko Hi-Beat 36000 Professional 600m Diver’s is verkrijgbaar in een Limited Edition (SBGH257) die wordt aangeboden met de hoog intensiteit titanium band, plus een Grand Seiko donkerblauwe supersterke siliconenband die bij de wijzerplaat past. De oplage wereldwijd van deze unieke Limited Edition is 500 exemplaren.

Voor meer informatie, neem contact op met een van onze exclusieve verkooppunten:
http://www.seiko.nl/support/dealer/grandseiko/Default.aspx

Meer lezen, kijk ook op: http://www.grand-seiko.com/

En bekijk hier de tot de verbeelding sprekende video: Grand Seiko, The Philosophy of Time: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=lSSjROrgfCo

De Grand Seiko horloges zijn - afhankelijk van het model - verkrijgbaar vanaf april – juli 2017.


Share