Zoek op referentienummer: 

Mei 2017

Astron GPS Solar World-Time – kaliber 8X22

Seiko Astron GPS Solar SSE109J1

De nieuwe Astron GPS Solar horloges SSE109J1 en SSE115J1 zijn voorzien van het 8X22 GPS Solar kaliber. Een kaliber dat het mogelijk maakt om Astron’s GPS Solar techniek in de meest slanke horlogekast van Astron te installeren.

Seiko Astron’s meest slanke horlogekast
 

Astron’s meest slanke horlogekast meet 12,4mm

Met een kastdiepte van slechts 12,4 mm is de behuizing slanker dan de kast van elk ander Astron GPS Solar horloge. In vergelijking: de kasten van de Astron Dual-Time en de Astron Chronograaf meten 13,3 mm.

Voor het verkleinen van de kast moest de GPS-antenne substantieel kleiner worden. Normaal gesproken zou dit ten koste gaan van de ontvangstgevoeligheid maar Seiko loste dit probleem op door de proceskracht van de GPS-module aanzienlijk te vergroten. Waardoor de gevoeligheid van de antenne op hetzelfde hoge niveau is gebleven, en de ontvangst van GPS-signalen onveranderd goed en gemakkelijk plaatsvindt. Slechts één druk op de knop is voldoende om het Seiko Astron GPS Solar horloge op exact de juiste lokale tijd te zetten.

Multi-indicator subdial
 

De multi-indicator subdial op de 9-uur positie

Alle essentiële informatie kan op de mooie en zeer overzichtelijke wijzerplaat worden afgelezen; een perfect voorbeeld van less is more…
De looks van de wijzerplaat van de Astron GPS Solar 8X22 horloges is gedistingeerd simpel en overzichtelijk. Alle indicatoren zijn terug te vinden in een compacte multi-indicator subdial. Deze subdial geeft de energiereserve weer, ook geeft deze de in-flight mode aan. Ook kan de zomertijd (DST indicatie) worden weergegeven.

Nieuwe modellen
 

Seiko Astron GPS Solar SSE115J1

De Astron SSE115J1 heeft een schitterende diepdonkergroene wijzerplaat in een stijlvolle combinatie met een zwarte krokodillen lederen horlogeband. De horlogeband is tot in detail afgewerkt met - perfect bij de wijzerplaat passende - groene stiksels en de band is ook voorzien van een luxe vouwsluiting. De horlogekast is gemaakt van titanium.

De diameter van de Astron 8X22 kast meet 44,8mm.

Het Astron SSE109J1 horloge heeft een helderblauwe wijzerplaat. De horlogekast en de horlogeband zijn vervaardigd van titanium. Beide nieuwe collectiemodellen hebben een zwarte bezel van keramiek.

Intuïtieve bediening
 

Om verbinding te maken met de GPS satellieten is één druk op de knop voldoende. Het Seiko Astron GPS Solar horloge zet zichzelf hiermee op de juiste tijd, in de tijdzone waarin je je op dat moment bevindt. Het Seiko Astron GPS Solar horloge is zo ontworpen dat het horloge intuïtief en gemakkelijk te bedienen is via de kroon.

Zaratsu polijsten
 

De titanium horlogekasten van Astron worden met de hand gepolijst. Seiko gebruikt hiervoor de unieke Zaratsu-techniek. Deze manier van vakkundig polijsten zorgt voor een optimale afwerking van het Seiko Astron GPS Solar horloge.

Beschermende coatings op het saffierglas en het horloge
 

Seiko’s anti-reflectie coating is aangebracht op de onderkant én bovenkant van het saffierglas. Dit reduceert 99% van alle lichtreflecties, zelfs in vol daglicht. Ook wordt er een speciale harde coating aangebracht op horlogekast en -band om de titanium horloges optimaal tegen krassen beschermen.

Perpetual Calendar:
 

De horloges zijn voorzien van een automatische kalender die tot het jaar 2100 altijd de juiste datum aangeeft.

Wereldtijden functie:
 

Het Seiko Astron GPS Solar horloge geeft de juiste tijd aan in 40 tijdzones dankzij de GPS functie. Ook zijn de Astron horloges SSE109J1 en de SSE115J1 voorzien van een handige stedenaanduiding op de bezel met de bijbehorende UTC zones.

Accuratesse:
 

Het Seiko Astron horloge maakt dagelijks automatisch contact met de GPS satellieten waardoor een ongekend kleine afwijking van 1 seconde per 100.000 jaar behaald kan worden.

Powered by lightenergy
 

De Seiko Astron GPS Solar horloges functioneren optimaal op basis van lichtenergie.

Alle Seiko Astron modellen worden geleverd in een speciale Astron giftbox.

Prijzen:
SSE109J1 € 1.850,-
SSE115J1 € 1.850,-
Meer lezen over kaliber 8X22, klik hier

Share