Zoek op referentienummer: 

Mei 2017

Seiko Presage groots langs Nederlandse snelwegen!

In mei en juni is het Seiko Presage horloge met referentie SPB041J1 groots te zien lang de Nederlandse snelwegen. Het Seiko Presage horloge dat is afgebeeld op de snelwegmasten is een mechanisch horloge dat een klassieke uitstraling combineert met fraaie details gebaseerd op Seiko’s heritage in horloges maken.

Rode 12
 

Op de wijzerplaat heeft de Seiko Presage SPB041J1 op de 12-uurs positie een opvallend rode 12. Deze rode 12 is geïnspireerd op Seiko’s eerste polshorloge: de Laurel. De Laurel was de realisatie van een droom van Seiko’s grondlegger Kintaro Hattori. Hij was vastberaden om het eerste Japanse polshorloge ooit maken en daarmee ‘One Step Ahead of the Rest’ zijn.

Laurel - het eerste polshorloge uit Japan gemaakt door Seiko in 1913 met de rode 12.

Wijzerplaat close-up
 

De klassiek-blauwe wijzers vullen het luxe patroon dat is aangebracht op de zilverkleurige wijzerplaat perfect aan. De datumweergave is terug te vinden op de 6-uur positie en de wijzerplaat is voorzien van saffierglas dat het horloge beschermd tegen krassen.

De SPB041J1 – kaliber 6R27 - € 899,-

Kaliber 6R27
 

Het Seiko Presage SPB041J1 horloge is een automaat: een mechanisch horloge dat zichzelf automatisch oplaadt bij beweging. Deze Presage automaat heeft een tikgetal van 28.800 per uur (8 beats per seconde).

Energiereserve
 

Wanneer het horloge volledig is opgeladen, heeft het Seiko Presage horloge een energiereserve van minimaal 45 uur. Hoeveel energie het horloge nog heeft, is ook terug te zien in de daarvoor ontworpen subdial die zich op de 9-uur positie bevindt. Handopwinding van het uurwerk is ook mogelijk door het draaien van de kroon.

204 onderdelen
 

De Seiko Presage Multi-hand Automaat is als een mini-universum om je pols: 204 onderdelen die tot in het kleinste detail op elkaar zijn afgestemd om het uurwerk perfect te laten functioneren. Deze mechanische collectie weerspiegelt Seiko’s vakmanschap in horloges maken. Elke Presage is gebouwd om generaties lang mee te gaan.

Luxe horlogeband met vouwsluiting
 

Het Seiko Presage SPB041J1 horloge wordt geleverd met een luxe bruine krokodillen lederen horlogeband die voorzien is van een passende vouwsluiting.

De horlogeband van de SPB041J1 is gemaakt van krokodillen leer.

De achterkant
 

Het glazen achterdeksel van het Presage SPB041J1 horloge maakt het uurwerk op fraaie wijze zichtbaar. Ook is de rotor afgewerkt met een kwalitatief streeppatroon.

De rotor van de SPB041J1 is voorzien van een hoogkwalitatieve streep-finishing.

Fine Mechanical Watchmaking from Japan
 

Seiko is één van de weinige 100% manufactuurhorlogemakers in de wereld. Dit houdt in dat Seiko in staat is om alle onderdelen van onze mechanische horloges in eigen huis te ontwerpen en te produceren. Daarom vormt vakmanschap de basis voor de hoge standaard van Seiko’s mechanische horloges. Na het assembleren wordt ieder mechanisch horloge handmatig door onze horlogemakers afgesteld. Ook worden de horlogekasten stuk voor stuk met de hand gepolijst. Pas na een uitermate grondige visuele inspectie is de taak van de horlogemaker volbracht.

Bekijk hier de Seiko Presage video:


SPB041J1


Share