Zoek op referentienummer: 

Mei 2017

Seiko al 30 jaar official time partner in de atletiek

Real-time data langs het parcours zijn onmisbaar voor atleten, tv-zenders en toeschouwers.

In 1987, tijdens de tweede IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek in Rome, trad Seiko voor het eerst op als tijdwaarnemer en afstandmeter bij een Wereldkampioenschap Atletiek. Sinds 1964 – bij de Olympische Spelen in Tokyo – is er een enorme expertise op dit gebied opgebouwd. En tal van verbeteringen en innovaties geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld de foutloos en eerlijk voor de atleten werkende elektronische tijdwaarneming.

Het Timing Control Team controleert alle systemen onder nauwlettend toezicht van IAAF-officials.

Begin augustus vindt het 16e WK Atletiek in Londen plaats. En als op 4 augustus 2017 in het Queen Elizabeth stadion het eerste startschot klinkt, staan er niet alleen ruim 1800 atleten op scherp – waaronder hopelijk ook tienkamper Eelco Sintnicolaas. Maar ook meer dan 60 Seiko-experts… Om alles wat er maar te meten valt tijdens 10 dagen topatletiek feilloos vast te leggen, en vrijwel altijd in real-time te delen met atleten, officials, pers en publiek. Om dit te kunnen waarmaken zijn er 3 containers met state-of-the-art apparatuur van Japan naar Londen verscheept.

Het Seiko-team tijdens de WK Atletiek 2015 in Beijing. In Londen zullen er meer dan 60 Seiko-technici actief zijn.

Tijdens ‘Londen 2017’ worden alle scores en gegevens in het stadion (en langs de routes van marathon en snelwandelen) op grote full colour videomuren weergegeven. En mocht er ergens anders iets bijzonders gebeuren, dan hoeft niemand het te missen. Seiko is er klaar voor om de 16e Wereldkampioenschappen Atletiek tot de meest succesvolle ooit te maken.

Tijdens het vorige WK Atletiek in Peking legden we het WR op de 200 meter van Nederlands beste atlete Dafne Schippers vast. We mochten haar na afloop een speciaal horloge overhandigen met inscriptie van het verbluffende record: 21.63.

Tienkamper Eelco Sintnicolaas: ‘2017: het jaar van mijn comeback’
 

Ook tienkamper Eelco Sintnicolaas bereidt zich op dit moment voor op zijn kwalificatie voor het WK in Londen. Zoals ik me nu voel, durf ik te zeggen dat 2017 het jaar van mijn comeback kan gaan worden. Mijn eerste tienkamp staat gepland op 27 en 28 mei in Götzis, Oostenrijk. In aanloop daar naartoe zal ik begin mei een paar kleine wedstrijdjes doen. Geen complete tienkamp, maar losse onderdelen, om de scherpte op te zoeken. En om te testen hoe ik ervoor sta. Tot nog toe gaan de trainingen goed. De oude blessures zijn goed weggegaan, hoewel mijn begin vorig jaar geopereerde enkel een aandachtspuntje blijft. Maar dat zal altijd zo blijven. Het is voor mij nu de kunst om heel slim te trainen, om te weten wanneer ik wat extra kan doen en wanneer ik even gas moet terugnemen. In Götzis wil ik mij kwalificeren voor de WK in Londen.

Eelco heeft zich inmiddels op indrukwekkende wijze weten te plaatsen voor de WK atletiek in Londen! Hij verbeterde zijn eigen Nederlandse record op de tienkamp en werd tweede met 8539 punten. Dit zijn 33 punten meer dan zijn oude record uit 2012. De WK-limiet stond op 8100 punten.

Gefeliciteerd Eelco!

Eelco Sintnicolaas draagt de Astron SSE041J1. Fotocredits: Robert Elsing

Tokyo 2020
 

Het uiteindelijke doel is natuurlijk Tokyo 2020. Al is het maar om mijn Seiko Astron terug naar Japan te brengen. Ik hoor trouwens heel vaak “Mooi klokje!” van collega-atleten. Ik draag ‘m buiten de trainingen heel vaak. Maar Tokyo is nog een ver doel. Als ik alleen de focus op de Olympische Spelen zou leggen, mis ik al het moois dat vóór die Spelen plaatsvindt.

Decathlon geldt als het zwaarste onderdeel van de Atletiek, met 10 individuele onderdelen:
* 100 m
* Verspringen
* Kogelstoten
* Hoogspringen
* 400 m
* 110 m horden
* Discus
* Polsstokhoogspringen
* Speerwerpen
* 1500 m

Fotocredits: Robert Elsing

Seiko wenst de atleten in Londen alle succes!


Share