Zoek op referentienummer: 

Reparaties, vervangingen en aanpassingen

Waar kan ik mijn horloge laten repareren?

Als uw horloge defect is, kunt u het beste contact opnemen met uw Seiko dealer. Een Seiko horloge is een zeer gecompliceerd precisie-instrument. Uw dealer zorgt ervoor dat het horloge gerepareerd wordt door een gekwalificeerde technicus die werkt volgens de richtlijnen van de fabrikant. Bovendien beschikt de technicus over speciaal door Seiko ontwikkeld gereedschap.

Waar kan ik mijn horlogebandje laten verstellen?

Als u het bandje van uw horloge op maat wilt laten maken of wilt laten verstellen, kunt u het beste contact opnemen met uw Seiko dealer. Als u niet aanwezig kunt zijn bij de aanpassing, zorg er dan voor dat u de juiste polsomtrek doorgeeft.

Waar kan ik de batterij van mijn horloge laten vervangen?

en batterij die leeg is, kan op den duur gaan lekken. Hierdoor kan het uurwerk beschadigen. Daarom is het verstandig om een lege batterij zo snel mogelijk te vervangen. Wij adviseren dit door een Seiko dealer te laten doen.

Staat er op uw horloge ‘water resistant’ en vindt u het belangrijk dat uw horloge nadat er een nieuwe batterij in is gedaan, nog net zo waterdicht is, laat u dat dan even aan uw dealer weten. Er is een kans dat uw dealer niet beschikt over apparatuur om de waterdichtheid te testen. Als dat zo is, moet uw horloge worden opgestuurd naar het reparatiecentrum van Seiko Nederland B.V. Houdt u er rekening mee dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Waar kan ik onderdelen voor mijn horloge bestellen?

Wij leveren geen onderdelen van horloges aan consumenten rechtstreeks. Wij adviseren onze klanten altijd contact op te nemen met hun Seiko dealer voor het vervangen van onderdelen.

Moet mijn horloge gecontroleerd worden op accuraatheid?

De accuraatheid van het horloge hangt af van het uurwerk dat wordt gebruikt in het horloge. Controleer hiervoor de informatie in uw instructieboekje. Wanneer de accuraatheid van uw horloge afwijkt van de standaard, raden wij u aan contact op te nemen met uw Seiko dealer.

Overige vragen

Is uw vraag over reparaties niet beantwoord? Neem gerust contact op via info@seiko.nl