Officiële Seiko Boutique
Gratis verzending
2 jaar garantie
Gratis retourneren
SEIKO

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat voor speciale zorg moet ik mijn horloge geven?

- Voorkom schokken:
Uw horloge is een precisie-instrument. Behandel het zorgvuldig en u zult er jarenlang plezier van hebben. Voorkom harde schokken en stoten (zoals het laten vallen op een hard oppervlak). Schokken door sporten, bijvoorbeeld als u tennist of golft, kunnen geen kwaad.
- Pas op met transpiratievocht:
U dient uw horloge te beschermen tegen sterk transpiratievocht. Transpiratievocht moet zo snel mogelijk verwijderd worden, om aantasting door huidzuur te voorkomen.
- Stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen:
Quartzhorloges zijn minder gevoelig voor extreme temperaturen en temperatuurverschillen dan mechanische horloges. Ze zijn ontwikkeld om aan de pols de juiste tijd aan te geven bij temperaturen tussen -10 en + 35 graden Celsius. Als u het horloge niet draagt, kan het in de winter (door afkoeling) iets gaan achterlopen. Dit ‘euvel’ is over zodra u het horloge weer omdoet.
- Bewaren:
Als u uw horloge bewaart op een plaats waar het kouder is dan -10 of warmer dan +60 graden Celsius, kunnen de elektronische onderdelen in het uurwerk (tijdelijk) minder goed gaan functioneren, of er zelfs helemaal mee ophouden.
- Display:
De reactietijd van vloeibare kristallen die in het display van digitale horloges gebruikt worden, zal bij temperaturen rond het vriespunt lang zijn. Hierdoor worden de kristallen ‘traag’.
Bij extreem hoge temperaturen kan het display zwart worden. De normale aanduiding keert echter terug zodra het horloge in een omgeving gebracht wordt waar een ‘gewone’ temperatuur heerst.
- Batterij:
De levensduur van de batterij kan bij hoge temperaturen (van boven 40 graden Celsius) sterk afnemen. De batterij kan gaan lekken, wat makkelijk schade veroorzaakt aan het uurwerk.
- Horlogekast en band:
Chemicaliën zoals gassen, kwik etc. kunnen de kleur van de kast en van metalen en leren banden veranderen. Zo veroorzaakt kwik (bijvoorbeeld uit een gebroken thermometer) grijze vlekken op de goudlaag van horlogekast en band.

Terug