Zoek op referentienummer: 

Spring Drive

Spring Drive

1977. Yoshikazu Akahane, een jonge ingenieur bij Seiko, heeft een droom: een mechanisch horloge dat voor altijd ‘bij de tijd’ zal zijn. Aangedreven door een veer, met een maximale afwijking van 1 seconde per dag. Een precisie die op dat moment uitsluitend door Quartz kalibers kan worden gegarandeerd. Akahane was een buitengewoon volhardend man. En een visionair. Want na 28 jaar, ontelbare tegenslagen, tientallen patenten en meer dan 600 prototypes, slaagde hij en zijn team erin om een in alle opzichten vernieuwende horlogetechnologie te introduceren.
2005. Seiko verrast de horlogewereld met Spring Drive! Een totaal nieuw mechanisch kaliber dat inderdaad de tijd met slechts een afwijking van 1 seconde per dag weergeeft. Bovendien laat Spring Drive de tijd letterlijk verglijden. De secondewijzer ‘tikt’ niet, maar verglijdt op fascinerende wijze geruisloos boven de wijzerplaat.

Spring Drive Chronograaf

De 4 essentiële kenmerken van Spring Drive

The precision, reliability and durability of Spring Drive were made possible by advances in four key areas of luxury watchmaking.


 • Zeer accuraat

  De Tri-synchro regulateur controleert en bestuurt de mechanische, elektrische en elektromagnetische energie die worden opgewekt door de hoofdveer. De Tri-synchro regulateur vervangt de escapement en, door de eenrichtingswerking, is aanzienlijk stabieler, duurzamer en exact. Spring Drive heeft een maximale afwijking van 1 seconde per dag.

 • Geruisloos verglijdend

  Omdat het uurwerk geen escapement heeft, is alle beweging circulair en in één richting. Hierdoor is het mogelijk dat de wijzers continue op een unieke glijdende manier in beweging zijn. Spring Drive is de enige horlogetechnologie ter wereld die het verlopen van de tijd op een natuurlijke en continue wijze kan weergeven.

 • Grote Gangreserve

  De nieuwste generatie veren levert meer kracht, meer souplesse en meer stamina. Een speciale legering – intern bij Seiko ontwikkeld – levert een groter vermogen in combinatie met duurzaamheid en een hoge resistentie tegen hitte en corrosie. Spring Drive heeft een gangreserve van 72 uur, zelfs als de chronograaf constant in gebruik is.

 • Snel opwinden

  In 1959 vond Seiko een unieke component voor het opwind mechaniek uit, de ‘Magic Lever’. Hiermee werd de efficiëntie van een automatisch opwindsysteem aanzienlijk vergroot, omdat de energie van iedere beweging van de rotor, in beide richtingen, kon worden benut. Door de directe installatie op de rotor shaft, levert het voor Spring Drive ontwikkelde ‘Magic Lever’ systeem een efficiëntere afgifte van energie op dan ooit tevoren. Waardoor de veer in een mum van tijd volledig wordt opgewonden.


Mechanisme

Mechanism

Energiebron

De enige energiebron is de veer.

Transmissie

De energie van de veer wordt via de gear train overgebracht naar de wijzers en de Tri-synchro regulateur.

Regulatie

De Tri-synchro regulateur controleert de snelheid van het glide wheel en de wijzers middels elektromagnetische aansturing.


Naar boven

3 essentiële innovaties

De Tri-synchro regulateur

Speciaal door Seiko voor Spring Drive ontwikkeld, de Tri-synchro regulateur. Waarbij ‘Tri’ staat voor de 3 verschillende vormen van toegepaste energie.

Three Key Innovations

 1. Controleert de mechanische energie van de veer.
 2. Converteert een klein beetje energie in elektriciteit om het quartz kristal van energie te voorzien.
 3. Genereert magnetische kracht om de snelheid van het glide wheel af te stemmen.

These three diverse forms of energy gives the regulator the 'tri' in its name.


De Veer

Voor de Spring Drive veer heeft Seiko – in eigen huis – een nieuwe legering ontwikkeld: Spron 510*.
Spron 510* is een toonaangevende unieke legering die meer energie en een hogere accuratesse levert.

*Spron 510 is een geregistreerd handelsmerk van Seiko Instruments Inc.

De Magic Lever

Magic Lever is een uniek opwindsysteem dat in 1959 door Seiko is uitgevonden. Het nieuwe voor Spring Drive ontwikkelde ‘Magic Lever’ systeem onderscheidt zich door de directe installatie op de rotor shaft. Dit zorgt voor een efficiëntere afgifte van energie. Waardoor de veer veel sneller dan voorheen van tijd wordt opgewonden en de gangreserve is toegenomen.

Naar boven

Spring Drive Chronograaf

Seiko Spring Drive is het perfecte platform voor een luxe chronograaf. Want de tijd kan exact worden gemeten, zonder dat het uurwerk een keuze moet maken uit wat het dichtst in de buurt komt. De Spring Drive chronograaf is met zijn 1-seconde-per-dag accuratesse, het vermogen om tot 12 uur aan een stuk te meten, de vertical clutch en het column wheel voor precieze bediening van de knoppen, een van de meest aansprekende chronografen ter wereld. Iedere Spring Drive Chronograaf wordt met de hand gebouwd met 416 onderdelen, 50 juwelen, 140 oil points en 5 verschillende smeermiddelen. Zelfs bij een constant gebruik van de chronograaf is de gangreserve 72 uur.

Naar boven

Glijdende wijzer

Glide motion hand

De secondewijzer van de Spring Drive Chronograaf glijdt geruisloos en in één vloeiende beweging boven de wijzerplaat. De wijzer stopt meteen en exact op de gemeten tijd wanneer de stopknop wordt ingedrukt, en niet op de dichtstbijzijnde seconde of 10e van een seconde.
De Spring Drive Chronograaf is het enige horloge dat kan weergeven en meten met de natuurlijke en continue ‘flow’ van de tijd.


Naar boven

Vertical clutch & Column wheel

Vertical clutch

Vertical clutch

De vertical clutch zorgt voor de grote precisie van de chronograaf. En de secondewijzer zal bij de start nooit kunnen ‘verspringen’. Hierdoor garandeert de Spring Drive Chronograaf een accuratesseniveau (een maximale afwijking van 1 seconde per dag) dat uitstijgt boven het niveau van iedere andere luxe chronograaf.


Column wheel

Column wheel

De Spring Drive Chronograaf is uitgerust met een column wheel voor maximale stabiliteit in het switching mechanism. Deze 8-tandige component controleert de functies van de chronograaf met foutloze precisie, en zorgt voor maximale duurzaamheid en betrouwbaarheid.


Naar boven

2-traps systeem

Two-step system

Optimale precisie en accuratesse bij het tijdwaarnemen worden veilig gesteld door het 2-traps knoppensysteem. Een lichte weerstand halverwege en de bevestigende, geruststellende ‘click’ zorgen ervoor dat de gebruiker op precies het juiste moment de chronograad start of stopt.


Naar boven